Veliko srce

Iz dijaspore s ljubavlju: U spomen na svog pokojnog supruga donirala 40 tisuća kuna obiteljima u domovini

Knjiga
Borna Filić/PIXSELL
16.12.2019.
u 03:52

Pomažući voljenoj Domovini, kako nekada tijekom Domovinskog rata tako i sada u miru, Nenadić želi “barem u malom uzvratiti zahvalnost rodnoj grudi koja joj je podarila život”

Na blagdan sv. Lucije, djevice i mučenice iz prvih kršćanskih vremena, 13. prosinca, deset obitelji "koje svakodnevno podnose mučeništvo" zbog svojeg lošeg materijalnog stanja, neimaštine ili bolesti, primilo po 4000 kuna novčane pomoći.

Donaciju ukupne vrijednosti od 40.000 kuna, drugu godinu zaredom daruje R. Đurđica Nenadić iz Kalifornije (Sjedinjene Američke Države) u spomen na svog pokojnog supruga Ivana. 

Pomažući voljenoj Domovini, kako nekada tijekom Domovinskog rata tako i sada u miru, Nenadić želi “barem u malom uzvratiti zahvalnost rodnoj grudi koja joj je podarila život”. 

Taj čin potaknut drugom zapovijeđu ljubavi, koja kaže „Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga“, samo je jedan od brojnih primjera koji pokazuju kako iseljena Hrvatska suosjeća sa svojom Domovinom i pomaže koliko može, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije