Više od 350 izlagača

Hrvatski autori uveličali Bečki sajam knjiga

Bečki sajam knjiga
Foto: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji
1/5
15.11.2017.
u 09:42

Posjetitelji Bečkog sajma knjiga, koji je posjetilo više od 40 tisuća ljudi, imali su priliku prelistati i sjajno opremljen Katalog izložbe "Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900."

Ovogodišnji deseti Bečki sajam knjiga, koji je okupio više od 350 izlagača i 380 autora iz desetak zemalja, svojom bogatom ponudom uveličali su od 8. do 12. studenoga i brojni hrvatski književnici. 

Tako su se austrijskoj publici uspješno predstavili: Slavenka Drakulić s romanom "Dora i Minotaur: Moj život s Picassom", Lidija Klasić s putopisom "Još 172 dana do ljeta", Vlado Bulić s romanom "Putovanje u srce hrvatskoga sna", Ivana Sajko sa svojim "Ljubavnim romanom"...

Također, predstavljena su i djela hrvatskih autora čiji su prijevodi na njemački jezik objavljeni u domovini u izdanju Društva hrvatskih književnika, kao što su Krležine "Balade Petrice Kerempuha" u prijevodu Borisa Perića i roman "Zastave" u prijevodu Gera Fischera i Silvije Hinzmann.

Uz djela navedenih autora izložena su i najrecentnija izdanja hrvatskih pisaca koja još nisu prevedena na njemački jezik, a predstavljena su u Beču u sklopu Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017. Riječ je o Miri Gavranu, Milani Vuković Runjić, Ivani Šojat, Zoranu Feriću i Kristianu Novaku.  

Posjetitelji Bečkog sajma knjiga, koji je posjetilo više od 40 tisuća ljudi, imali su priliku prelistati i sjajno opremljen Katalog izložbe "Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900."

Hrvatski izložbeni postav, predstavljen ove godine na posebnom štandu u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i hrvatskog veleposlanstva u Austriji, uz brojne knjige naših autora obogatio je i umjetnički opus Ivana Meštrovića i kulturološke studije Viktora Žmegača.

Sve u svemu bila je to ne samo bogata i raznovrsna ponuda suvremene hrvatske književnosti i kulture u Beču i na četrdesetak lokacija diljem glavnog grada Austrije, nego i sjajna međunarodna promocija Lijepe Naše. I to unatoč tome što su austrijski mediji kao zvijezde ovogodišnjeg sajma najavljivali Austrijanca Karla-Markusa Gaussa, Britance Roberta Harrisa i Jonathana Coea te Ruskinju Ljudmilu Ulicku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije