Hrvati skupili 40 tisuća dolara

U Kanadi se gradi spomenik žrtvama komunizma

Spomenik
Foto: Ivan Grbešić
1/2
09.01.2018.
u 08:31

Izgradnja u Ottawi počet će 2018., a završetak se očekuje za kraj 2018. ili početak 2019. godine

Vlč. Tomislav Kasić (Župa hrvatskih mučenika – Mississauga) i vlč. Ivan Vukšić (Župa Presvetoga Trojstva – Oakville) uručili su uime hrvatskih katoličkih župa Kanade doprinos od 40 tisuća dolara predstavnicima društva Tribute to Liberty (TTL) za izgradnju spomenika žrtvama komunizma.

"Posebna hvala vlč. Tomislavu koji je poveo ovu inicijativu, svakoj župi u našoj hrvatskoj zajednici u Kanadi (uključujući Kitchener, Mississaugu, Norval, Oakville i Toronto) i svima onima koji su pomogli", na Facebooku je napisao Ivan Grbešić, predsjednik Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, dodavši: "Ovaj doprinos doveo je našu kampanju prikupljanja sredstava uprave TTL-a 'tributetoliberty.ca' korak bliže završetku. Spomenik će služiti kao javni podsjetnik na milijune žrtava komunizma, uključujući i naše Hrvatice i Hrvate, te će donijeti patnju tih žrtava u svijest javnosti".

Foto: Ivan Grbešić

Izgradnja spomenika u Ottawi počet će 2018., a završetak se očekuje za kraj 2018. ili početak 2019. godine.

Komentara 16

DU
Deleted user
09:04 09.01.2018.

Ima neke ironije u tome da dize spomenik na kontinentu gdje je njegova organizacija dala velik doprinos nasilnom pokrstavanju i istrebljenju autohtonog stanovnistva.

Avatar naroz
naroz
19:17 09.01.2018.

Prvo vi napravite spomenik svim zrtvama koje su ustase pobili i poklali pa onda mozete da radite sta hocete

TO
tom1234
22:05 09.01.2018.

Nisam siguran dali postoji spomenik Hrvatima stradalim u kanadskim logorima za vrijeme prvog svjetskog rata, ali mislim kako ne postoji, vjerojatno je hrabre hrvatine malo prpa da se ne zamjere. Tek malobrojni Hrvati (čak i oni koji dugo godina tamo žive) jako malo znaju o tim povijesnim zbivanjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije