106 pripadnika

Ispraćaj 9. hrvatskog kontingenta u Afganistan

IKA
03.09.2018.
u 09:26

Misno slavlje predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo u koncelebraciji s vojnim kapelanom don Antonijom Mikulićem, koji s kontingentom odlazi u Afganistan

Svečani ispraćaj 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u misiju potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu održan je u petak 31. kolovoza u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na zagrebačkom Plesu. 

U područje misije upućuje se kontingent koji ukupno ima 106 pripadnika, od kojih je pet žena, a u sklopu kojeg putuje i 39 pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja Crne Gore, Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine.

U sklopu službenog programa, svečanosti ispraćaja prisustvovao je izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Vlado Galić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov, vojni izaslanik SAD-a brigadir Robert Mathers, zapovjednik 9. HRVCON-a, brigadir Dražen Ressler te predstavnici vojno-diplomatskog zbora i pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Misno slavlje predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Marko Medo u koncelebraciji s vojnim kapelanom don Antonijom Mikulićem koji s kontingentom odlazi u Afganistan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije