Međunarodni likovno-literarni natječaj

Iserlohn, Essen, Orašje, Bjelovar i Zagreb u zanimljivom projektu

Tomislav Miletić/PIXSELL
15.07.2019.
u 21:22

Radovi trebaju biti na hrvatskom jeziku, a ako su na nekom drugom jeziku, moraju biti prevedeni na hrvatski

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu "Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost", koji su osmislili naši umjetnici iz Iserlohna – Ankica i Ante Karačić, raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i mališane iz Lijepe Naše, polaznike od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).

Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijelog svijeta održat će se u Njemačkoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, a u suradnji internetskog portala Hrvatski Glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole "Orašje" i Ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar.

Proglašenje najboljih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji u Iserlohnu do kraja ožujka 2020., a literarnih do kraja travnja 2020. godine. U likovnom dijelu nagrađuju se tri rada od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. U literarnom dijelu nagrađuju se tri literarna rada za svaki razred od 1. do 8. razreda (iz Njemačke do 12. razreda).

Kategorija likovnih radova

Tehnika: kombinirana tehnika, kolaž, tuš i flomaster; format: A4; rok prijave: 15. veljače 2020. godine.

Svaki rad na poleđini treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, adresu i naziv škole, e-mail adresa, ime i prezime mentora (podaci trebaju biti ispisani čitko, velikim tiskanim slovima). Radove treba poslati na adresu: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640 Iserlohn, Deutschland. Za dodatne informacije možete se javiti na e-mail adresu: a.karacic@gmx.de. 

Kategorija literarnih radova – pjesma, sastavak

Radovi trebaju biti na hrvatskom jeziku, a ako su na nekom drugom jeziku, moraju biti prevedeni na hrvatski. To može učiniti mentor. U posljednjem slučaju šalju se oba primjerka u originalu i na hrvatskom jeziku. Dopuštene su sve forme i dužine literarnih radova. Trebaju biti napisani u Word .doc formatu, veličine fonta 11, u pismu Times New Roman. 

Svaki rad treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, država, adresa i naziv škole, e-mail adresa, ime i prezime mentora. Radove treba poslati na sljedeće e-mail adrese: uprava@matica-hrvatska-ruhrgebiet.de i loebbert-gradac@t-online.de.

Posebno se ocjenjuju pjesme, a posebno sastavci. Posebno se ocjenjuju literarni radovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a posebno radovi iz drugih zemalja.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije