Parlamentarna skupina prijateljstva

Irski političar potvrdio: 'Hrvati su kod nas vrlo uspješna i marljiva zajednica'

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
26.10.2018.
u 09:26

S obzirom na slično iskustvo Irske s irskim iseljeništvom, nada se da će se jednoga dana i Hrvati i Irci vratiti u svoju domovinu

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske jučer je održan sastanak s izaslanstvom Irsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva.

Uz razmjenu iskustava u području dijaspore te izlaganje djelokruga rada Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, državni tajnik Milas naglasio je kako je upravo pitanje povijesti, identiteta i baštine, zastupljeno u području dijaspore, poveznica između iseljenika i njihove domovine. Također, predstavio je programe i projekte putem kojih Ured dodjeljuje sredstva i pomaže Hrvatima u Bosni i Hercegovini, hrvatskoj nacionalnoj manjini i iseljeništvu kao i iskorake Ureda od posljednjeg sastanka, pri čemu je posebno izdvojio projekte Korijeni i Domovina, Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske te studij Leadershipa na Ekonomskom fakultetu. 

Nj. E. John Brassil, voditelj Irsko-hrvatske parlamentarne skupine, istaknuo je kako Irska i Hrvatska imaju status emigracijskih zemalja te da su Hrvati u Irskoj vrlo uspješna i marljiva zajednica, a s obzirom na slično iskustvo Irske s irskim iseljeništvom, nada se da će se jednog dana i Hrvati i Irci vratiti u svoju domovinu.

Uz voditelja Irsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva, izaslanstvo su činili Nj. E. Kevin O’Keeffe, Nj. E. Maria Byrne, senatorica, Nj. E. Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Republici Hrvatskoj, Eileen Lawlor, Houses of the Oireachtas i Bernard Vrban iz veleposlanstva Irske u Hrvatskoj, dok su ispred Središnjeg državnog ureda na sastanku bili Ivana Perkušić, zamjenica državnog tajnika, Dražena Arar, savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva, Dario Magdić, načelnik Sektora za provedbu programa i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske te Dina Rukavina, viša stručna savjetnica u Službi za provedbu i nadzor natječaja i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:26 26.10.2018.

Odlični radnici, stručnjaci, samo im ne dajte da kadroviraju i naravno dobrog gazdu. Ni slučajno pravo glasa, jer su naivni ko ribe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije