Dompes

Opet velikog srca! Hrvati iz Chicaga prikupili 30 tisuća dolara

Jozo Grbeš
Foto: Iko Skoko
1/3
Autori: Ivan Ril , Željko Andrijanić
07.08.2017.
u 09:57

Jučer se dogodio prvi svečani čin – glavno dizalo u domu blagoslovio je i otvorio fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatskih franjevaca za Sjedinjene Američke Države i Kanadu

"Kuća kruha i duha", veliki projekt izgradnje doma za siromašne studente u Mostaru, približava se svom svečanom otvorenju.

Prof. dr. sc. fra Iko Skoko, franjevac u službi humanosti i dobročinstva, mjesecima već danonoćno prati rad, prikuplja donacije, razgovara s ljudima, a sve kako bi Dompes zasjao u punom sjaju.

Jučer se dogodio prvi svečani čin – glavno dizalo u domu blagoslovio je i otvorio fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatskih franjevaca za Sjedinjene Američke Države i Kanadu.

"Novac, 30 tisuća američkih dolara darovali su naši ljudi i fratri iz Chicaga. Hvala im! Lift je namijenjen svim budućim studentima koji su u kolicima. Za njih će na svakom katu biti po jedna prilagođena soba", napisao je fra Iko Skoko na svom Facebook profilu.

Radovi se nastavljaju dalje kako bi 5. rujna 2017. sve bilo spremno za otvorenje pučke kuhinje koja će nositi ime po fra Didaku Buntiću. 

Tko želi pomoći ovom projektu, svoj prilog može uplatiti na: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, UniCredit Bank, d.d., Mostar. br. računa: 3381302232342778; ili devizni račun: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, SWIFT: UNCR BA 22, IBAN: BA39 3381 3048 3234 3194; UniCredit Bank, Kardinala Stepinca b. b., 88000 Mostar, BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije