Hrvatski molekularni biolog osvaja izgledom i talentom

Igor Štagljar najelegantniji je znanstvenik na svijetu

Igor Štagljar
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
02.11.2016.
u 09:42

Američki mediji ovakvim listama pokušavaju znanost i ljude koji svaki dan mijenjaju svijet približiti široj javnosti koja o njima ne zna dovoljno

Najelegantniji nogometaši, glumci, glazbenici... potpuno uobičajeni popisi za sve navedene kategorije. Ali najelegantniji znanstvenik, e to je neobično, ali zašto ne. 

Još zanimljivije je da se na aktualnom popisu najelegantnijih znanstvenika na svijetu američkog portala future-ish.com na prvom mjestu našao jedan Hrvat – molekularni biolog Igor Štagljar koji radi i živi u Kanadi. 

Njegov markantni stil opisuju besprijekornim, držanje gospodskim, a manire džentlmenskim. 

Ali svrha popisa nije samo izgled već i osobnost i stručnost kojom ovi ljudi o kojima se u široj javnosti često ne zna dovoljno mijenjaju svijet. 

Igor Štagljar kao čovjek fantastično upućen u tajne ljudskog organizma jako pazi kako živi, a za nedavnog boravka u Hrvatskoj otkrio nam je i kako. 

"Jedem samo organsku i neprerađenu hranu. Pijem vodu i limunadu. Ljeti kad je jako vruće popijem i pivo ili čašu-dvije crnog vina. Bijelo ne pijem. Gemišt nije dobar ni za trbuh i nema nikakve nutricionističke vrijednosti. On ne sadrži resveratrol, spoj za koji je znanstveno dokazano da produžuje život i koji se nalazi samo u crnom vinu. Izbjegavam crveno meso. Poznato je da je uzrok 35 posto karcinoma crijeva prevelika konzumacija crvenog mesa. Puno trčim, vježbam svaki dan, malo koristim automobil, a na poslu do 12. kata uglavnom idem pješice", otkrio je. 

Iza njega su na popisu Phil Torres i Gregory Mack. Najelegantnija znanstvenica je meksička fizičarka Debbie Berebichez.

Komentara 1

MO
modrulj
17:14 02.11.2016.

Ovog su pune novine kao i nekad Radmana. Koga briga sta pije i jede jedan profesor iz Kanade?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije