Sveta potvrda

Hvarski biskup krizmao mlade iz Brisbanea i Gold Coasta

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
26.11.2019.
u 21:17

Mons. Palić u uvodu u misno slavlje naglasio je kako je bitno da kao Kristovi vjernici ne zaboravimo svoj kršćanski poziv i nužnost svjedočenja kroz dobra djela

Na svetkovinu Isusa Krista – Kralja svega stvorenja, u nedjelju 24. studenoga, hvarski biskup i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Petar Palić predvodio je u hrvatskoj katoličkoj kapelici sv. Leopolda B. Mandića na Gold Coastu misno slavlje pod kojim je podijelio sakrament svete potvrde i krstio dvoje mladih.

Sakrament svete potvrde primio je 21 krizmanik iz Brisbanea i Gold Coasta, a kršteno je dvoje mladih iz obitelji Barać. Nakon euharistijskog slavlja druženje je nastavljeno u Hrvatskom sportskom klubu Gold Coast, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Dan poslije, na spomendan sv. Katarine Aleksandrijske, biskup Palić predvodio je misno slavlje u crkvi bl. Alojzija Stepinca Hrvatskog katoličkog centra u Brisbaneu.

U crkvi se okupilo nekoliko desetaka vjernika iz Brisbanea i s Gold Coasta. Mons. Palić u uvodu u misno slavlje pozvao je okupljene vjernike da, ugledajući se u mučenicu sv. Katarinu, svakoga dana podnose „mučeništvo“ umirući u grijehu i ljudskoj oholosti te naglasio kako je bitno da kao Kristovi vjernici ne zaboravimo svoj kršćanski poziv i nužnost svjedočenja kroz dobra djela.

Nakon svete mise okupljeni vjernici ostali su u razgovoru s biskupom uz hranu i kolače koje su sami pripremili.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije