don Velimir Tomić

Hrvatski misionar u Tanzaniji: Afrički čovjek neupitno je odan Bogu

IKA
10.07.2018.
u 00:03

Svoja iskustva iznijela je i Danira Štimac, mlada stomatologinja koja je upravo nakon susreta s don Velimirom odlučila provesti prvi godišnji odmor u misiji u Kisongu u Tanzaniji pomažući potrebitima

Misionar iz misije Kisongo u Tanzaniji don Velimir Tomić na misnom slavlju koje je predvodio u prošlu nedjelju u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama, govorio je o svom misionarskom pozivu te kako se približiti ljudima druge kulture i običaja od kojih su mnogi još i poganskih vjerovanja. 

"Misionarstvo u Africi ima tradiciju od samo 150 godina i za to vrijeme raste Božji narod koji prihvaća riječ Božju. U Tanzaniji ima već 30 biskupija i domaćih biskupa. Ne samo to, nego afrički svećenici sve više dolaze u Europu i Australiju te nam time vraćaju dio naših pastoralnih ulaganja", otkrio je don Velimir, ističući da je afrički čovjek neupitno odan Bogu. Sve vjernike pozvao je da mole za duhovna zvanja i misionare. 

Svoja iskustva iznijela je i Danira Štimac, mlada stomatologinja koja je upravo nakon susreta s don Velimirom odlučila provesti prvi godišnji odmor u misiji u Kisongu u Tanzaniji pomažući potrebitima. 

"Dvotjedni boravak kod don Velimira među tanzanijskim ljudima, a posebno mladima, obogatio me skromnošću i radošću kojima plijene ti ljudi. Zato sam odlučila osigurati godišnje stipendije za 20 mladih", zaključila je Štimac koja je osigurala već 16 stipendija u visini od oko 300 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije