Potiče se povratak

Dodijeljeno 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika

Zagreb
Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
24.07.2017.
u 09:18

Nastava se održava na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Croaticum), Filozofskom fakultetu u Splitu (Centar za hrvatske studije u svijetu) i Filozofskom fakultetu u Rijeci (Riječka kroatistička škola)

S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture te suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 215 stipendija za učenje hrvatskog jezika u domovini – 93 više u odnosu na prošlu godinu. 

Nastava se održava na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (Croaticum), Filozofskom fakultetu u Splitu (Centar za hrvatske studije u svijetu) i Filozofskom fakultetu u Rijeci (Riječka kroatistička škola).

Dodijeljeno je i deset stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika (Hrvatski internetski tečaj HiT-1).

Kako tvrde u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ovim programom potiče se povratak hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka u Lijepu Našu.

S tim ciljem od prošle akademske godine omogućeno je dobivanje stipendija i za treći i/ili četvrti semestar, a svi oblici nastave na tečaju "Croaticum" obuhvaćaju izvannastavne aktivnosti.

Odluka o dodjeli naknada/stipendija za učenje hrvatskog jezika za akademsku godinu 2017./18. s imenima odabranih kandidata nalazi se u nastavku...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije