Cambridge

Hrvatski dominikanac među svjetskim rekorderima

Srećko Koralija
Foto: IKA
17.04.2018.
u 09:15

Ergometar nije samo neizostavna sprava u treningu veslača, već se na njemu održavaju i službena nacionalna te svjetska natjecanja, uključujući i ona u Hrvatskoj

Desetorica članova St. Edmund's koledža sveučilišta u Cambridgeu postavila su svjetski rekord u kontinuiranom veslanju na ergometru (veslački simulator), na 1000 kilometara u teškaškoj kategoriji (75+ kg). Za ovaj uspjeh trebalo im je 75 sati, 47 minuta i 59,9 sekundi. 

Među rekorderima je i hrvatski dominikanac Srećko Koralija koji na sveučilištu u Cambridgeu piše svoj doktorski rad, a usput se bavi i veslanjem na ergometru. U timu su i bivši profesionalni sportaši, kao kapetan veslačkog kluba koledža St. Edmund's.

Ergometar nije samo neizostavna sprava u treningu veslača već se na njemu održavaju i službena nacionalna te svjetska natjecanja, uključujući i ona u Hrvatskoj.

Komentara 1

TR
tramvajac
19:03 17.04.2018.

Mogli ste ipak malo više napisati o ovom mladom svećeniku. Pater Srećko je dominikanac, poliglot, vrhunski teolog i intelektualac, dobitnik nagrade prorektora sveučilišta Cambridge za jednog od najboljih studenata, odličan propovjednik kojeg sa zadovoljstvom slušamo na misi u župi Kraljice sv. Krunice na zagrebačkom Borongaju, i uza sve to jednostavan mladi čovjek i sportaš. Da je kao svećenik napravio nešto loše raspisali biste se na tri strane. Ovako, samo par redaka.... Šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije