Izbor

Hrvatske ljepotice u Beču

Miss Supernational Austrije
Foto: Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i šport
1/4
11.05.2017.
u 14:06

Lentu Miss fotogeničnosti ponijela je Marija Matošin (18), podrijetlom iz Mostara i Primoštena, inače studentica ekonomije u Beču

Ena Ćorić prva je Miss Supranational Austrije i hrvatskog iseljeništva. Pobijedila je u finalu izbora koji je održan u bečkom lokalu Cafe Providenca.

Kao najljepša Hrvatica izvan domovine, ova 20-godišnjakinja i njene tri pratilje stekle su pravo sudjelovanja na finalnom izboru Miss Supranational Croatia 2017. na otoku Pagu 7. lipnja ove godine, dok će pobjednica nastupiti na svjetskom izboru Miss Supranational 2017.

Prva i duga pratilja bile su rumunjske Hrvatice Nikoleta Vlasić (21) i Biserka Marija Bokšan (17). Lentu Miss fotogeničnosti ponijela je Marija Matošin (18), podrijetlom iz Mostara i Primoštena, inače studentica ekonomije u Beču.

Ena Ćorić rođena je u Münchenu. Bavi se profesionalno taekwondoom i branila je boje hrvatske reprezentacije.

Ostale dvije natjecateljice za najljepšu izvandomovinsku Hrvaticu – Sandra Baltić (23), studentica diplomskog studija građevinskog fakulteta u Beču, rodom iz Đurđevca, i Renata Ivančev (21), Hrvatica rođena u Budimpešti, podrijetlom iz Trogira, koja studira u Beču ekonomiju, dobile su od organizatorica izbora Tamare Roglić i Sanje Bjedov Popović prigodne, utješne nagrade. 

U samu produkciju bili su uključeni profesionalci s područja koreografije, stylinga, frizerstva i make-upa.

Kroz program je suvereno i zanimljivo vodila Ana Batarelo, bivša Miss Hrvatske, koja je našu zemlju predstavljala na svjetskom izboru Miss Planet Earth na Filipinima. 

Glavna gošća večeri bila je Zagrepčanka Petra Bojić, prva i još uvijek aktualna hrvatska Miss Supranational.

"Ponosan sam na ove Hrvatice koje svojom ljepotom u inozemstvu promoviraju našu domovinu", rekao je glavni organizator izbora Miroslav Piplica, uime Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport.

Sljedeći izbor za Miss Supranational hrvatskog iseljeništva održat će se u Beču 3. veljače 2018. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije