Svetkovina Krista Kralja

Hrvatska katolička misija Mainz proslavila četiri desetljeća zbornog pjevanja

Foto: IKA
1/4
25.11.2019.
u 21:15

U misnom su se slavlju zahvalno prisjetili voditelja misije: fra Stjepana Pavića, fra Stanka Dotura, fra Petra Vučemila, fra Josipa Bebića, fra Josipa Klarića, fra Ante Bilića i sadašnjeg voditelja misije fra Jure Zebića

Hrvatska katolička misija Mainz svečano je, u nedjelju 24. studenoga, proslavila svetkovinu Krista Kralja. Ujedno je proslavila i četrdeset godina organiziranog zbornog pjevanja.

Svečano misno slavlje u tom je povodu u crkvi sv. Bonifacija, na kojoj se Hrvati iz te misije okupljaju na središnje misijsko misno slavlje, predvodio voditelj misije fra Jure Zebić.

Fra Jure je na početku misnog slavlja na poseban način pozdravio članove zbora. „Danas je dan zahvale, dan sjećanja i dan nade. Zahvaljujemo Bogu za darove pjevanja i ustrajnosti u dijeljenju toga dara s drugima. Neki od vas, poput vaše voditeljice s. Dionizije Tomas već od samih početaka, gorljivo i ustrajno promičete sakralnu glazbu i liturgijsko pjevanje ovdje u ovoj crkvi sv. Bonifacija. Odvajate vrijeme i vaše strpljenje za neumorne probe koje imate svakoga tjedna kako biste liturgijska slavlja učinili zanimljivijima, ugodnijima uhu i Bogu na slavu. Danas je ujedno i dan sjećanja na prve početke, na prikupljanje prvih članova, na pokušaje učenja prvih nota, slaganja prvih glasova, prvih ostvarenja.

Vjerojatno se danas sjećate sa sjetom, prebirete u svojim glavama tko je sve bio tada s nama. Tko sve bijaše na početku. Koliki su od onih koji su bili na početku sada u zajedništvu s Kristom Kraljem na nebesima. Danas ćemo moliti i za njih. Danas je i dan nade. Jučer smo sudjelovali na smotri dječjih zborova i zborova mladih u Ludwigshafenu. Više od sedamsto sudionika, potencijalnih budućih članova zborova, okupilo se na tom susretu. S njima su bila i naša djeca. Vjerujemo i nadamo se da će se neki od tih sedamsto jučer predstavljenih priključiti članovima velikih zborova i tako nastaviti slaviti Gospodina kao što ga sada slave kao djeca“, istaknuo je.

U misnom su se slavlju zahvalno prisjetili voditelja misije: fra Stjepana Pavića, fra Stanka Dotura, fra Petra Vučemila, fra Josipa Bebića, fra Josipa Klarića, fra Ante Bilića i sadašnjeg voditelja misije fra Jure Zebića, koji je omogućio proslavu četrdeset godina crkvenog zbora. Zahvala je upućena i voditeljicama crkvenog zbora: prvoj voditeljici s. Dioniziji Tomas, s. Krešimiri Skopljaković, s. Dragici Ljubos i sadašnjoj voditeljici s. Dioniziji Tomas. Zahvalili su i orguljašu dr. Jozi Majdandžiću, koji s radošću prati zbor na liturgijskim slavljima od 1994. Zahvalili su svim članovima zbora koji se trude oko liturgijskog slavlja dolazeći na probe pjevanja i tako ulažući svoje vrijeme, koji su sudjelovali na svim dosadašnjim smotrama crkvenih zborova. Zahvala je upućena i djeci, mladima i roditeljima.

Na misnom slavlju pjevao je mješoviti zbor pod vodstvom s. Dionizije Tomas i orguljskom pratnjom dr. Joze Majdandžića. S. Dioniziji i dr. Majdandžiću su u znak zahvale predani prigodni darovi.Na kraju misnog slavlja mješoviti zbor, zbor djece i dvije djevojke uz pratnju gitare, izveli su nekoliko skladbi. Nakon misnog slavlja za sve je u dvorani župe sv. Bonifacija i ispred organiziran objed uz druženje.

Misija je u tom povodu objavila i prigodnu pjesmaricu. Izbor pjesama uradila je s. Dionizija Tomas, a pjesmaricu je tehnički uredila misijska tajnica Marija Lovrić Holenda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije