Bogat program

Hrvatska dijaspora obilježila svoj dan na Cresu i Krku

Foto: Dean Miculinić
1/10
19.08.2019.
u 11:48

Nakon završetka mise i druženja ispred crkve, skupina od 60-ak iseljenika i njihovih domaćina imala je priliku uživati u nastupu mladih izvođača lokalnog folklornog društva koji su otplesali tradicionalni "tanac"

Peti Dan iseljenika otoka Cresa održan je drugog vikenda kolovoza. Program je započeo okupljanjem ispred župne crkve Sv. Marije Velike. Nedjeljnu svetu misu predvodio je župni vikar Anton Budinić, uz još četvoricu svećenika, a pridružili su im se i predstavnici Grada, mještani, turisti...

U nastavku programa organizirano je razgledavanje nove izložbe u Creskom muzeju "Drveni sveci: polikromirana drvena skulptura Creskog dekanata".

U večernjim satima u velikoj dvorani Zajednice Talijana Cres, prof. emeritus Juraj Sepčić održao je zanimljivo predavanje pod nazivom "Creske mitske priče: Zakopana blaga između fantazije i stvarnosti".

U restoranu Mistral u ACI marini organizirana je večera, a zapjevali su klapa Burin i Karin Kuljanić. Pozdravne riječi uputili su: predsjednica gradskog odbora Sonja Pokupec Salković, voditelj riječke podružnice Hrvatske matice iseljenika Dean Miculinić i gradonačelnik Kristijan Jurjako.

18. Dan iseljenika otoka Krka ove godine održan u mjestu Dobrinj

Program je započeo okupljanjem na glavnom trgu gdje je organiziran koktel dobrodošlice, a nastavljen je u obližnjoj crkvi Sv. Stjepana. Tamo su svečanu sv. misu održali dugogodišnji svećenici Hrvatske katoličke misije u New Yorku (Astoria) - vlč. Anton Bozanić, vlč. Anton Zec i sadašnji svećenik te župe naših iseljenika vlč. Vedran Kirinčić.

Nakon završetka mise i druženja ispred crkve, skupina od 60-ak iseljenika i njihovih domaćina imala je priliku uživati u nastupu mladih izvođača lokalnog folklornog društva koji su otplesali tradicionalni "tanac". Druženje je nastavljeno uz glazbu "Tabako Benda".


Dean Miculinić

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
16:56 19.08.2019.

Čvrsto se nadam ,da će jednom doći vrijeme iseljeničke proslave u svim Hrvatskim gradovima,otocima i selima.🙏❤️🤗🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije