Tija Savie

Hrvatica tužila sveučilište u Engleskoj

Bljesak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.08.2016.
u 12:58

Broughton je komentirao navode Savie da su je radni kolege uznemirili tvrdnjama o borbi između Hrvata i Srba

Tija Savie tužila je Sveučilište Coventry za diskriminaciju jer su je, kako kaže, radni kolege uznemirili tvrdnjama o Domovinskom ratu.

Ova Hrvatica iz Allesleya na pripremnom ročištu u Birminghamu tražila je da sud prihvati 11 njezinih tužbi, piše CoventryTelegraph.net.

No, predstavnik Sveučilišta David Maxwell dokazao je kako neke od njih imaju male ili nikakve mogućnosti za uspjeh pa su iste odbačene.

Saslušanje pred sudskim vijećem bit će u veljači sljedeće godine.

Gotovo sve optužbe navedene su prema brojevima i nisu dostupne medijima.

Broughton je komentirao navode Savie da su je radni kolege uznemirili tvrdnjama o borbi između Hrvata i Srba.

"U izjavi je rekla da se našla u neugodnoj situaciji zbog čega je prekinula razgovor", tvrdi predstavnik Sveučilišta.

Sud otkriva kako je Savie bila uznemirena jer su doseljenike nazvali strancima te da se uzrujala kad su je pitali zašto gleda kroz prozor dok razgovaraju.

Broughton je na početku saslušanja upozorio hrvatsku iseljenicu da svaka od 11 optužnica ima male ili nikakve mogućnosti za uspjeh zbog čega po svakoj od njih treba platiti 1000 funti pologa prije nešto što se rasprava održi.

Savie više nije zaposlena na Sveučilištu i sudu je rekla da nema dovoljno sredstava.

Komentara 16

MI
miso
14:18 07.08.2016.

Jel' tu nekome nešto jasno?

AJ
ajmo
14:21 07.08.2016.

Novinar pio nešto ? Daj malo i meni dobro drma.

DU
Deleted user
17:17 07.08.2016.

Svaka čast VL!!! Ovo je total ludilo, stomak mi je perforirao od smijeha. Poslije čitanja ovog teksta, pobacat ću sve stripove Alana Forda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije