Od 1. do 8. svibnja 2019.

Hrvati u Los Angelesu moći će pogledati 11 domaćih filmova

PR
17.04.2019.
u 11:22

SEEfest se održava od 2006. godine, a svojim festivalskim izdanjem i projekcijama koje organizira tijekom cijele godine promovira kulturnu raznolikost jugoistočne Europe

Jedanaest domaćih naslova bit će prikazano na SEEfestu (Filmski festival jugoistočne Europe) koji se ove godine održava u Los Angelesu od 1. do 8. svibnja, piše HAVC.hr.

U službenoj sekciji dugometražnih igranih filmova prikazat će se omnibus "Duboki rezovi" koji su režirali Dubravka Turić (Trešnje), Filip Mojzeš (Smrt bijela kost) i Filip Peruzović (Predmeti koji tonu). Projekcija na SEEfestu ujedno će biti i sjevernoamerička premijera.

U natjecateljskoj sekciji dugometražnih dokumentarnih filmova nalaze se dva hrvatska naslova: "Srbenka" autora Nebojše Slijepčevića te film "Susjedi redatelja", scenarista i producenta Tomislava Žaje. Oba filma na festivalu u Los Angelesu također će imati svoju sjevernoameričku premijeru.

Na 14. SEEFestu prikazuje se čak osam hrvatskih kratkometražnih filmova. Tako su u natjecateljskoj sekciji igrani filmovi "Tina & Sendy" redateljice Hani Domazet, "Nitko nije savršen" Barbare Vekarić, "Posljednji bunar" redatelja Filipa Filkovića i scenarista Velimira Grgića, dokumentarni film nastao u američko-hrvatskoj koprodukciji "Hands of Ours" redateljice Aide Vidan koji će na festivalu imati svjetsku premijeru te animirani filmovi "Biciklisti" Veljka Popovića, "Kako se kalio čelik" Igora Grubića, "Balada o fruli i ogrlici" Martina Babića te "Flimflam" Marka Belića.

SEEfest se održava od 2006. godine, a svojim festivalskim izdanjem i projekcijama koje organizira tijekom cijele godine promovira kulturnu raznolikost jugoistočne Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije