Od 10. do 25. srpnja

Jedinstveno putovanje diljem Lijepe Naše za mlade iz dijaspore

Dubrovnik
Grgo Jelavić/PIXSELL
27.04.2019.
u 17:54

Povezivanje s hrvatskim identitetom može se dogoditi samo ako se objasni sadržaj tog identiteta, ako se nogom kroči na djedovinu, ako se upozna cijelo bogatstvo Republike Hrvatske

Bliži se rok za prijavu na jedinstveno putovanje diljem Lijepe Naše namijenjeno mladim pripadnicima hrvatskog iseljeništva. 

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u suradnji s Udrugom hrvatsko-američkih stručnjaka, ove godine pokreće Domovinu, ljetnu školu namijenjenu mladim Hrvatima izvan Republike Hrvatske. 

U samo 16 dana upoznati raznolikost prirodnih, kulturnih i povijesnih vrijednosti koje čine okosnicu hrvatske baštine, velik je izazov. S tim izazovom od 10. do 25. srpnja suočit će se mladi iz cijelog svijeta, koji su se prijavili na ovo putovanje. 

Od Vukovara do Dubrovnika, točnije Cavtata, mladi će imati priliku kušati Hrvatsku svim osjetilima, postaviti pitanja, slušati zanimljiva predavanja o povijesnim i kulturnim temama, uživati u pričama iz davnina, koje će biti ispričane na licu mjesta i to na engleskom jeziku, kako bi se mogla postići interaktivnost. 

Domovina će, uz poznata mjesta poput Splita, Dubrovnika, Rovinja i Zadra, omogućiti polaznicima upoznavanje s malenim, turistima (još uvijek) skrivenim mjestima koja ne zaostaju ni ljepotom ni povijesnim značajem, a predstavljaju hrvatsko lokalno znanje. Tako se na putovanju nalazi i Vransko jezero, Imotski, Ilok i Smiljan. 

Povezivanje s hrvatskim identitetom može se dogoditi samo ako se objasni sadržaj tog identiteta, ako se nogom kroči na djedovinu, ako se upozna cijelo bogatstvo Republike Hrvatske. 

Potpuno upoznavanje tog bogatstva ne može se postići u 16 dana, ali opravdano je za očekivati da će ovaj program postati prvi korak na tom putu. 

Na program se mogu prijaviti mladi od 18 do 30 godina, putem mrežne stranice Udruge ACAP. Ako još niste – požurite. Mjesta su ograničena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije