Već 35 godina

Hrvati u Clevelandu otvorili božićnu izložbu. Žele pokazati mladima kako su se nekad slavili blagdani

Foto: Biljana Lovrinović
1/3
02.12.2019.
u 18:40

Događaj su obilježili i tamburaški sastav Žumberčani koji već godinama djeluju i nastupaju ne samo u Clevelandu već cijeloj Americi i Kanadi i gostuju u Hrvatskoj

U nedjelju je Muzej hrvatske kulture i baštine u Clevelandu svečano otvorio svoju božićnu izložbu koja će trajati do 15. siječnja 2020. 

Božićna izložba prikazuje motive i nošnje koje su Hrvati nekada nosili, a posebno kako je to izgledalo za vrijeme božićnih blagdana. Svojim nesebičnim zalaganjem Muzej hrvatske baštine uspio je sačuvati tradiciju kulturu Božića u Hrvata. Sjajna prilika za djecu naših ljudi da pogledaju i vide kako su nekad stariji to radili kako bi se pripremili za Božić, a isto tako i za Amerikance da upoznaju kulturu Hrvata. 

Ova izložba već se 35 godina priprema svake godine. Događaj su obilježili i tamburaški sastav Žumberčani koji već godinama djeluju i nastupaju ne samo u Clevelandu već cijeloj Americi i Kanadi i gostuju u Hrvatskoj. Muzej hrvatske kulture i baštine osnovan je 1983. godine i obuhvaća knjižnicu, hrvatski kulturni vrt i sam muzej. Muzej se održava velikodušnim donacijama i sponzorima, a održava uz pomoć volontera. 

Branka Malinar, kustosica muzeja, poziva sve Hrvate sjeveroistočnog Ohija da dođu i vide ovu posebnu izložbu, a i da se upoznaju s djelatnostima muzeja, doznaju više toga o svojem porijeklu i kulturi i, naravno, sve druge goste koji žele upoznati Hrvatsku kulturu i njezine običaje.

Muzej je otvoren petkom od 12 do 18 sati
34900 Lakeshore Blvd
Eastlake OH 44095

Više informacija o muzeju možete naći na ovoj poveznici...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije