Došli smo vam kolendati

Hrvati u Buenos Airesu već dugo nisu imali ovakvu radost i raspoloženje

Zbor Jadran
Foto: Stella Hubmayer
1/8
23.12.2016.
u 17:00

Hrvatski etnomuzikolog Joško Ćaleta na neki način je potaknuo klape da se oduševe različitim kolendama koje su stare i više od 300 godina, a dolaze iz Hvara, Trogira, Vinišća

Civilna udruga Zbor Jadran nedavno je u Buenos Airesu organizirala prekrasan božićni koncert 'Došli smo vam kolendati'.

Klapa BA, Žensko-vokalna skupina Valovi s prijateljicama i Klapa Društvo mladih otpjevali su adventske i božićne pjesme u Hrvatskom centru mladih.

Kad je hrvatski etnomuzikolog Joško Ćaleta bio u Buenos Airesu, na neki način je potaknuo klape da se oduševe različitim kolendama koje su stare i više od 300 godina, a dolaze iz Hvara, Trogira, Vinišća...

Ove pjesme su tamošnjim Hrvatima donijele radost i raspoloženje kakvo već dugo nisu imali.

1) Dobra večer u barba Sibeta – Stari Grad, Hvar. Klapa BA i prijatelji
2) O, Isuse, ove noći, kolenda iz Hvara, obrada Joško Ćaleta. Valovi i prijateljice
3) Spavaj, spavaj, ditiću iz Vinišća, obrada Joško Ćaleta. Valovi i prijateljice
4) Tri su kralja idrila – Vinišće, Trogir. Klapita 
5) Rodilo ti žito i šenica – Veli Iž, otok Iž, Zadar. Klapita 
6) Kad se Bog čovik učini – Stari Grad, Hvar. Klapa BA i prijatelji
7) Rodil se je Isus – Trogir, obrada Nikola Buble. Klapa BA
8) U se vrime godišta – popularna božićna pjesma – obrada Duško Tambača. Klapa BA

U isto vrijeme održan je božićni sajam s bogatom ponudom izvornih hrvatskih suvenira, ukrasa, unikatnih ručnih radova, knjiga i domaćih kolača. 

Franjevac Joso Peranić, duhovni ravnatelj Hrvata u Argentini, bio je prisutan na koncertu pa je ostavio božićnu poruku svima: "Danas bih ponovio riječi svetog Ivana Pavla II., koji je u svom nastupu u Rimu rekao cijeloj zajednici kršćanskog svijeta: 'Otvorite vrata Kristu, da uđe u vaše domove, u vaše srce'". 

To je upravo poruka svakome od nas na ovaj Božić. Znajmo otvoriti vrata srca Kristu da dođe i ostane s nama. Da ostane u našoj zajednici, da ostane u ovom gradu, da bude više mira, više poštenja. 

I moja poruka mojoj domovini Hrvatskoj je: veseli me da su zornice omiljene, da su crkve pune! I dao Gospodin da se i u našem narodu dogodi upravo ono što je rekao papa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije