Zanimljivost

Hrvati u Argentini nazvali svoj bend po Oliveru Dragojeviću

Oliver Tribute
Foto: Stella Hubmayer
1/7
29.05.2017.
u 10:31

Koncerti su oduševljeno dočekani u hrvatskoj zajednici u Argentini, jednako tako i po društvenim mrežama. A bend je primio čestitke iz cijeloga svijeta

Hrvati u Argentini zabavljali su se, zaljubljivali i učili jezik slušajući pjesme Olivera Dragojevića.

Skupina mladih entuzijasta u Buenos Airesu oduvijek je imala želju jednog dana pjevati Oliverove hitove, širiti našu tradiciju daleko od zavičaja, njegovati hrvatsku kulturu...

Taj projekt postao je stvarnost u listopadu 2015. kada je bend Oliver Tribute vidio prvo svjetlo. Godine 2016. nastupali su i drugi put, opet u Buenos Airesu.

Koncerti su oduševljeno dočekani u hrvatskoj zajednici u Argentini, jednako tako i po društvenim mrežama. A bend je primio čestitke iz cijeloga svijeta.

S osobitim je veseljem pogledan video koji im je poslao Oliver Dragojević pozdravljajući ih i čestitajući im na inicijativi.

Uskoro je održan i prvi nastup izvan Buenos Airesa. Oliver Tribute počeo je svoju turneju po Argentini.

Hrvatski dom iz grada Cordobe, pod pokroviteljstvom Udruge hrvatskog Jadrana iz Buenos Airesa, pozvao je bend da održi koncert u tome gradu.

Sastav je utemeljio Ivan Marković, pjesme izvodi Mariano Škarek, a u zboru nastupaju Cintia i Lorena Škarek. U orkestru su zasvirali Ivan Marković i Juan Pablo Opačak (gitara i tamburica), Juan Borsato (bas), Fernando Losada (glasovir) i Pablo Salerno (bubnjevi).

Tijekom posljednjeg koncerta, između ostaloga, otpjevali su "Pismo moja", "Sve bi da za nju", "Moj lipi anđele", "Cesarica", "Oprosti mi pape", splet pjesama iz 70-ih...

Posebna gošća bila je Greta Ciklic iz Cordobe, koja je s Marijanom Škarekom izvela pjesmu "Što to bješe ljubav".

Oduševljena publika, prepuna emocija, pratila je bez daha poznate skladbe. Uz gromoglasni pljesak bilo je i suza, jer je teško ostati ravnodušan uz zvuke glazbe koja dira srce i dušu!

Bilo je to, za Hrvate u Cordobi, veliko slavlje glazbe i hrvatske kulture. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije