ACAP

Hrvati su ovaj vikend aktivni u Kaliforniji

Foto: Tom Mustac
1/12
20.10.2018.
u 07:05

Sve raspave otvorene su za javnost, a konferencija se održava u Villi Ragusi u Campbellu. Predavanje na Gala večeri održat će Ivan Grbešić, predsjednik savjetodavnog tijela Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Već treću godinu zaredom Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka (ACAP) okuplja akademike, studente, stručnjake i članove raznih zajednica iz Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. Domaćin ovogodišnjeg susreta je odjeljenje ACAP-a koje svoje sjedište ima u Silicijskoj dolini u Kaliforniji. 

Organizatori navode kako će se kroz tri dana programa raditi na međuorganizacijskom povezivanju, kako među pojedincima, tako i među organizacijama. Raspravljat će se o aktualnim tema iz obrazovanja, poduzetništva, tehnologije, medicinskog turizma, biotehnologije, umjetnosti i zabave.

"Uzbuđeni smo što ovogodišnju konferenciju organiziramo u Silicijskoj dolini koja je već stoljećima dom mnogim Hrvatima, a ujedno je i središte tehnoloških inovacija", rekao je Marko Zoretić, predsjednik Udruge, dodavši: "Ovo okupljanje daje priliku našim stručnjacima da se povežu, razmjene ideje, profesionalno rastu te pronalaze možebitna rješenja na neke od izazova današnjega vremena."

Sve rasprave otvorene su za javnost, a konferencija se održava u Villi Ragusi u Campbellu. Predavanje na Gala večeri održat će Ivan Grbešić, predsjednik savjetodavnog tijela Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Glavni predavači konferencije su Ivan Đikić, profesor na Sveučilištu MF Goethe i viši znanstvenik na Genentechu, Jeffory D. Blackard, direktor uprave i predsjednik Blackard Globala te Luka Mišetić, odvjetnik s međunarodnim iskustvom.

Više informacija o konferenciji, koja se od 18. do 21. listopada održava pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Los Angelesu, možete potražiti na ovom linku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije