Novi internetski servis

Hrvati posjetili rizničarku grada Chicaga. Čak 94 milijuna dolara poreza je preplaćeno

Foto: Ivan Mlinarich
1/29
24.05.2018.
u 10:03

"Chicago hrvatsku zajednicu smatra izuzetno vrijednim dijelom ovoga grada"

Prošli tjedan rizničarka grada Chicaga Maria Pappas pozvala je Sanju Laković, generalnu konzulicu Republike Hrvatske u tom gradu, i neke članove hrvatske zajednice kako bi im predstavila novi projekt svojeg ureda. 

Iako su građani poreze dosad plaćali odlazeći u banku, sada im se pruža mogućnost online usluge. Isto tako, pokrenut je internetski servis koji omogućuje da za bilo koju nekretninu u svojem vlasništvu doznate sve podatke o plaćanju poreza. Također, može se dobiti i uvid u sve porezne olakšice u posljednje četiri godine ako ste na njih imali pravo. 

S unošenjem adrese doznat ćete jeste li imali pravo na povrat poreza u posljednjih 20 godina. Naime, čak 94 milijuna dolara poreza je preplaćeno.

Gotovo 450 tisuća ljudi posjetilo je ovu internetsku stranicu, dok je 320 tisuća svoje poreze platilo upravo na ovaj način. Zanimljivo je da je čak 21.269 Hrvata posjetilo ovu stranicu iz Lijepe Naše, a prevedena je i na hrvatski jezik, što omogućuje znatno lakše snalaženje u ovom možda pomalo kompliciranom procesu.

Grad Chicago posebno je ponosan jer je zasad jedini u zemlji koji svojim poreznim obveznicima pruža mogućnost takvog plaćanja. 

"Chicago hrvatsku zajednicu smatra izuzetno vrijednim dijelom ovoga grada", zaključila je rizničarka Pappas.

Komentara 2

NE
Neutralac
23:20 27.05.2018.

Eto niti se ne obvjavljuje koloko nasi salju doznaka svojima u domovinu.... inace bismo vec davno propali....

Avatar Petarpetar
Petarpetar
20:06 24.05.2018.

Doma u Hr. nebi platili ni lipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije