Diplomacija

Hrvati iz Sydneya oprostili se od konzula Petrušića

Franjo Harmat
19.09.2018.
u 14:19

Govor Hrvoja Petrušića bio je vrlo dirljiv. Iznio je nekoliko detalja iz svoje diplomatske karijere, zahvalio je svima na suradnji i naglasio da će i ubuduće rado primati u goste Hrvate iz Australije

Ovih su se dana Hrvati iz Sydneya oprostili od Hrvoja Petrušića, diplomata koji se nakon isteka mandata vratio na novu dužnost u Zagreb.

Petrušić je od 1993. do 1996. bio prvi službeni konzul Republike Hrvatske u Sydneyu. Nakon isteka mandata vratio se u Zagreb i tamo je radio kao savjetnik u Odjelu za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova. 

Godine 1997. otišao je u Los Angeles, gdje je u Generalnom konzulatu obavljao dužnost konzul savjetnik. Godine 2007., odlukom predsjednika Republike Hrvatske, ponovno je došao u Australiju, točnije u Perth. Ondje je obavljao dužnost konzula Republike Hrvatske nakon što je od 2006. do 2007. bio opunomoćeni ministar, voditelj Konzularnog odjela pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu. Prije tri godine ponovno je došao u Sydney gdje je obavljao dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske za države NSW i Queensland.

Ujedinjeni hrvatski klubovi u NSW-u priredili su mu oproštajnu večeru u Hrvatskom društvu "Sydney" u Punchbowlu. Uime domaćina pozdravne govore konzulu Petrušiću uputili su: Tomislav Lerotić, predsjednik HK-a "Kralj Tomislav" i predsjednik Ujedinjenih hrvatskih klubova; Ivan Špehar, predsjednik HD-a "Sydney" Punchbowl te Ante Glavor, predsjednik Halude. Na večeri su bili i svećenici fra Ivo Tadić iz HKC-a Wollongonga te fra Josip Kešina iz HKC-a Blacktown.

Govor Hrvoja Petrušića bio je vrlo dirljiv. Iznio je nekoliko detalja iz svoje diplomatske karijere, zahvalio je svima na suradnji i naglasio da će i ubuduće rado primati u goste Hrvate iz Australije.


Franjo Harmat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije