Najavljujemo

Hrvatski bal u Beču ovaj put u znaku startasica

Foto: Snježana Herek
1/5
28.11.2018.
u 09:29

Publika u Hrvatskom centru mogla se na licu mjesta uvjeriti u sjajan dizajn balskih Startasica kojem je svoj doprinos dao i mladi gradišćanski dizajner Filip Hauck-Tyran, inače autor loga Hrvatskog bala

"Naš 72. hrvatski bal, već tradicionalni, održat će se 19. siječnja 2019. u prestižnom bečkom Parkhotelu Schönbrunn pod uobičajenim geslom 'Hrvati meet Schönbrunn' i s posebnim naglaskom na multikulturalnost i višejezičnost bečke metropole. Posebni, nama dragi gost ovoga puta mnogojezična je i multikulturalna hrvatska regija Slavonija", rekao je u Hrvatskom centru u Beču Petar Tyran, predsjednik Društva za organizaciju bala i njegov koordinator.

Dodao je kako će se u Beču, uz domaće austrijske Hrvate, okupiti naši ljudi iz četiri zemlje: Mađarske, Slovačke, Italije i Hrvatske. 

Istaknuo je kako se nastavlja tradicija prethodnih balova koja se, prema njegovim riječima, temelji na kulturi, diplomaciji, gospodarstvu i politici.

Tajnica Hrvatskog centra Gabrijela Novak-Karall otkrila je kako će bal svečano otvoriti folkloraši HKUD-a "Osijek 1862.", a goste će zabavljati HKUD "Šokadija" Beč, folklorni ansambl "Poljanci", poznati gradišćanski sastav "Pax" koji ove godine proslavlja 40. godišnjicu postojanja, Čunovski bećari, Zagrebački orkestar, Berde Band, glazbeni sastav What´sUpC, Scooby duo i austrijskim Hrvatima dragi "Dubrovački kavaljeri" iz Beča.

Nastupit će i sastav "Turbokrowodn", a iz Italije dolazi i glazbeni sastav moliških Hrvata KroaTarantata. 

"Posebno me veseli da će se ove godine gostima bečkog Bala predstaviti i Slavonija, multikulturalna hrvatska regija u kojoj žive brojne narodne manjine s kojima se želimo povezati. Uspostavili smo dobar kontakt i s političkim, kulturnim i gospodarskim institucijama Slavonije. Rezultat toga je i ova posebna kolekcija Startas tenisica s otisnutim logom Hrvatskog bala u Beču koju je za nas izradilo Borovo u Vukovaru", istaknula je Novak-Karall. 

Napomenula je kako je intencija gradišćanskih Hrvata u Beču promovirati ovog najpoznatijeg hrvatskog proizvođača u Austriji i tako barem malo pomoći Vukovarcima. 

Prisutna publika u Hrvatskom centru mogla se na licu mjesta uvjeriti u sjajan dizajn balskih Startasica kojem je svoj doprinos dao i mladi gradišćanski dizajner Filip Hauck-Tyran, inače autor loga Hrvatskog bala. Startasice su se mogle i kupiti, što su neki već učinili, kako bi u Beču i osobno promovirali Vukovarce.

Balsko vino ove godine bit će od vinara i političkog djelatnika Norberta Waltera iz bečkog Strebersdorfa. Vinara je predstavio Wili Artner iz Gradišća, a vino Elisabeth Fux.

Po starom hrvatskogradišćanskom običaju balsko vino blagoslovio je dijakon iz Gradišća Georg Vuković.

Komentara 1

ST
StephanieBeverly
12:52 29.11.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije