Veliki uspjeh

Hrvat koji nikada nije bio u Australiji pozvan u Socceroose

Fran Karačić
Luka Stanzl/PIXSELL
07.05.2018.
u 10:04

Za seniorsku reprezentaciju Australije preporučio ga je Ante Miličić, trener australske mlade reprezentacije, koji ovu godinu provodi u Zagrebu

Izbornik australske nogometne reprezentacije Bert van Marwijk objavio je danas sastav momčadi koja će se pripremati za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu, no još uvijek nije riječ o konačnoj listi putnika za Rusiju, piše SBS.com.au.

Najveće je iznenađenje ime 21-godišnjeg Frana Karačića na mjestu desnog braniča. Karačić, kako ističu australski mediji, nikada nije bio u Australiji, a državljanstvo je naslijedio od oca koji je rođen u toj zemlji.

Budući da ima i hrvatsko državljanstvo, prije samo mjesec dana nastupao je za mladu reprezentaciju Hrvatske, odnosno za momčad do 21 godine.

Za seniorsku reprezentaciju Australije preporučio ga je Ante Miličić, trener australske mlade reprezentacije, koji ovu godinu provodi u Zagrebu.

Izbornik Bert van Marwijk na konferenciji za medije priznao je kako osobno nije gledao Karačića, ali da vjeruje Miličićevoj procjeni.

"Hrvatska je dobra nogometna nacija. On je, s 21 godinom, već kapetan svoje momčadi koja igra u Prvoj hrvatskoj ligi. Nakon Miličićeve preporuke, moj pomoćnik dvaput je boravio u Hrvatskoj. On je desni branič, a mi nemamo mnogo igrača na toj poziciji. Dakle, kad sam čuo da u Hrvatskoj igra desni branič koji ima australsko državljanstvo, želio sam ga vidjeti, isprobati", potvrdio je.

Fran Karačić za SBS-ov The World Game izjavio je da bi mu bila čast igrati za Australiju na Svjetskom prvenstvu te kako je za njega nastup za australsku reprezentaciju oduvijek bila jedna od mogućnosti budući da ima i australsko državljanstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije