Božićna zabava

Hitovi Petra Graše hipnotizirali publiku u Beču

Foto: Snježana Herek
1/12
26.11.2018.
u 08:46

Okupljenima su predstavljene mnogobrojne selekcije djece, prva momčad te njihova sportska ostvarenja tijekom ove godine, a sve zajedno Uprava kluba darovala je i prigodnim poklonima

Prepuna dvorana, oduševljenje više od 1200 posjetitelja i urnebes na rasplesanom podiju na kojem se doslovce tražio centimetar više za njihanje u ritmu muzike za ples hrvatske glazbene zvijezde Petra Graše najbolja su potvrda nezaboravnog sportsko-glazbenog spektakla koje je Sportsko i kulturno društvo Cro Vienna upriličilo u subotu navečer u Beču, u sklopu svoje već tradicionalne "Božićne zabave". 

U fantastičnom ambijentu goste i uzvanike uvodno je pozdravio sjajno uigrani voditeljski par Ruža Stjepanović i Mladen Mikić, a potom i predsjednik Cro Vienne Mato Stojanović u svoje osobno ime i uime čelništva ovog uspješnog Društva i Kluba, čiji je idejni začetnik i sportski direktor Andrija Bubalović. Tu je i nezaobilazna Ruža Stjepanović, koja je ne samo sjajna voditeljica priredbi nego i požrtvovna tajnica i trenerica.

Predsjednik Stojanović, zahvalio je svima koji na bilo koji način pomažu Klub, kao i onima koji već godinama nesebično pomažu u organizaciji ove zahtjevne godišnje priredbe, i bez kojih, kako je naglasio, "ne bi bilo Božićne zabave ni mnogih drugih sportsko-kulturnih priredbi koje Cro Vienna organizira". Posebno je zahvalio hrvatskoj veleposlanici u Austriji dr. Vesni Cvjetković na pomoći i suradnji.

Među uzvanicima, uz hrvatsku veleposlanicu dr. Cvjetković, među nazočnima su bili i prof. dr. Rudolf Karazman, gradišćanski Hrvat iz Fileža, inače poznati austrijski psihijatar, neurolog i stručnjak za medicinu rada te psihoterapeut, fra Josip Koren, voditelj Hrvatske katoličke misije u Beču i među vjernicima omiljena sestra Dragana te don Ivica Stanković, župnik župe Fischamend, Ružica Kopačević Miličević iz austrijske organizacije za pomoć izbjeglicama i migrantima "Volkshilfe" u Bad Ischlu, kao i novinarka Večernjeg lista i Fenix-magazina u Njemačkoj Katarina Pejić, zatim fotograf Tomislav Josipović "Nane" i drugi. 

Dvorana je inače bila krcata članovima kluba, djecom i igračima različite dobi (njih 172), kao i njihovim roditeljima, pokroviteljima i sponzorima te ostalim bečkim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima. Okupljenima se obratila i hrvatska veleposlanica dr. Vesna Cvjetković, čestitajući SK Co Vienni na "uspješnom i izuzetno važnom radu s djecom i mladim naraštajima".

"Cro Vienna jedna je od najaktivnijih hrvatskih udruga u Austriji koja brine o mladima i po tome može biti uzor mnogima. Iz njenih su redova ponikle i neke poznate hrvatske nogometne zvijezde. Možda će netko od njih i u naše Vatrene", istaknula je dr. Cvjetković, iznijevši mnoštvo pohvala za ovo sportsko i kulturno društvo.

Riječi hvale klubu uputio je i prof. Karazman posebno istaknuvši važnost rada s mladima "za razvoj njihove samosvijesti te njegovanje vlastitog identiteta, jezika i kulture u austrijskom društvu".

Božićnu čestitku SK Cro Vienni i svim nazočnima uputio je i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, koja je pročitana na skupu, uz pljesak publike. Blagoslovljene predstojeće Božićne blagdane, mir i zadovoljstvo zaželio je i fra Josip Koren, uz zajedničku molitvu nazočnih.

Okupljenima su predstavljene i mnogobrojne selekcije djece kao i prva momčad te njihova sportska ostvarenja tijekom ove godine, a sve zajedno Uprava kluba darovala je i prigodnim poklonima. Mladi igrači pripremili su božićne darove i za svoje trenere, zahvalivši im tako na strpljenju kojim ih uče nogometnim vještinama.

Podijeljene su i zahvalnice sponzorima, predstavnicima pokrovitelja te predstavnicima medija, novinarkama Večernjeg lista i Fenix-magazina u Njemačkoj i Austriji, Katarini Pejić i meni osobno za "uspješnu i dobru suradnju" s Cro Viennom.

Cro Vienna izdaje i svoj mjesečnik Cro Vienna-Vijesti koji uređuje član kluba Željko Batarilo. U svom obraćanju nazočnima istaknuo je medijski značaj obilježavanja sportsko-kulturnih događanja ovog Društva, posebice za mlade naraštaje, kojima je to, kako je rekao, "dodatna motivacija". Zahvalio je veleposlanici dr. Cvjetković na potpori.

Nakon uvodnih riječi i prilično dugog službenog dijela programa, na pozornicu je izašla glazbena zvijezda večeri, Splićanin Petar Grašo. Publika je Grašu dočekala s iskrenim oduševljenjem, a cijela je dvorana pjevala uglas sve najveće Grašine hitove do ranih jutarnjih sati. Grašo je svoje, kako je istaknuo, "prvo" glazbeno putovanje s Bečanima počeo s pjesmom "Šporke riči", nakon koje je uslijedila uspješnica "Srce za vodiča" i Grašin veliki hit "Trebam nekoga" kojim je davne 1996. godine kao debitant odnio pobjedu na Zadarfestu.

U hipnotizirajućoj i emocijama nabijenoj atmosferi Grašo je razdraganu publiku proveo kroz glazbenu retrospektivu svojih najvećih hitova, pokazavši i u Beču zašto je miljenik publike već više od dva desetljeća. Grašu je zasigurno posebno oduševio trenutak kada je čuo da i bečka publika zna tekstove njegovih pjesama, i to od riječi do riječi, neumorno ih pjevajući do kraja njegova nastupa.

U glazbenom dijelu programa nastupili su i folkloraši iz Hercegovine koji su izveli splet popularnih narodnih plesova i pjesama, oduševivši publiku.

Dio nezaboravnog spektakla bila je i bogata domaća trpeza, kulinarski specijaliteti, domaći božićni kolačići i vina te izuzetno vrijedna tombola. U sklopu božićne zabave organizirano je i dobrovoljno prikupljanje novčanih priloga za Samaritansku udrugu sv. Petra i Pavla u Odžaku u Bosanskoj Posavini.

Čelnici Cro Vienne Stojanović, Bubalović i tajnica Stjepanović rekli su za Večernji list kako su posebno sretni da je prepoznat njihov rad temeljen na glavnim ciljevima Društva, a to su "briga za mlade, očuvanje materinskog jezika, zajedništvo i sportski uspjeh kao kruna svega", a potvrda je tome večerašnji dolazak više od 1200 ljudi.

Sportsko i kulturno društvo Cro Vienna Beč već dvaput je dobilo "Večernjakovu domovnicu" i u njemačkom Bad Homburgu proglašeno je najboljim nogometnim klubom hrvatskog iseljeništva.

Komentara 1

BR
BrankoZuti
11:17 28.11.2018.

Zar ovo nije najbolji dokaz politike HDZ-SDP (udbaških stranaka) i crkve te glupih birača. Svi su u Austriji ali nitko ne skija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije