HUMANITARNA POMOĆ NAKON POTRESA

Gradišćanski Hrvati iz Austrije, Slovačke i Mađarske prikupljaju novac za bolnicu u Sisku

Hrvatski centar gradišćanskih Hrvata u Beču
30.12.2020.
u 23:36

Za dobrovoljne novčane priloge „reaktiviran humanitarni bankovni račun u Raiffeisen banci u Pandrofu u Gradišću: AT70 3307 2000 0005 4379 SWIFT/BIC: RLBBAT2E072

Hrvatski centar gradišćanskih Hrvata u Beču izvijestio je u srijedu javnost o humanitarnoj akciji koju su zajedno pokrenuli gradišćanski Hrvati iz Austrije, Slovačke i Mađarske za prikupljanje novčane pomoći za bolnicu u Sisku, teško oštećenu u razornom potresu, u utorak 29. prosinca 2020. godine. Isti izvor navodi kako je ova novo pokrenuta humanitarna akcija nastavak prethodne akcije pomoći gradišćanskih Hrvata obnovi zagrebačke Dječje bolnice u Klaićevoj, pokrenutoj nakon snažnog potresa u Zagrebu, u ožujku ove godin, Uz opasku. kako se sada nažalost radi o još „gorjem, jačem i razornijem“ potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku, posebice Petrinju i okolicu Siska. Ističe se kako je za dobrovoljne novčane priloge „reaktiviran humanitarni bankovni račun u Raiffeisen banci u Pandrofu u Gradišću: AT70 3307 2000 0005 4379 SWIFT/BIC: RLBBAT2E072.

Hrvatski centar napominje kako su „ pokrovitelji ove spontane humanitarne akcije, koja počinje s današnjim danom i traje do kraja mjeseca siječnja 2021. godine Hrvatska društva i organizacije udružene u Koordinacijskom odboru gradišćanskih Hrvata“. Dodaje kako su se „proponenti akcije odlučili za novčanu pomoć ovoj tako jako oštećenoj, a potom i evakuiranoj Općoj bolnici u Sisku (udaljenoj oko 50 kilometara južno od Zagreba), jer se je već u prethodnoj humanitarnoj akciji pomoći Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu pokazalo, da je brza i neposredna novčana pomoć najdjelotvornija“.

Na kraju priopćenja stoji poziv Koordinacijskog odbora gradišćanskih Hrvata udruženim društvima i organizacijama, prije svega privatnim osobama da se „što brže i učinkovitije pridruže ovoj humanitarnoj akciji“. Dodaje se kako će se ova humanitarna akcija, prema potrebi, proširiti i na druge projekte, uz napomenu: „Nositelji ove humanitarne akcije su u međuvremenu već stupili u kontakt s vodstvom Sisačke bolnice kako bi sklopili potreban ugovor o predviđenoj donaciji“.

U ovu akciju pružanja humanitarne pomoći stradalima od potresa u Hrvatskoj uključeno je i Austrijsko veleposlanstvo u Zagrebu na čelu s veleposlanikom Markom Vuketićem kao i Veleposlanstvo RH u Austriji na čelu s veleposlanikom Danielom Glunčićem. I što na kraju reći nego unaprijed hvala gradišćanskim Hrvatima na njihovoj već izvan granica Austrije poznatoj solidarnosti i brzini u pružanju pomoći ljudima u nevolji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije