Beč

Gabriela Novak-Karall ponovno izabrana za predsjednicu ansambla 'Kolo Slavuj'

Petar Tyran
14.02.2019.
u 09:59

Kako se moglo čuti na sjednici, sastav za tekuću godinu planira proširenje adventskog programa "Zajačimo maljahnomu" i snimanje novog nosača zvuka s kojim će krenuti u vrijeme adventa ove godine na malu turneju

Glavna tajnica Hrvatskog centra u Beču Gabriela Novak-Karall ponovno je jednoglasno izabrana za predsjednicu Folklornog ansambla "Kolo Slavuj".  

Na generalnoj sjednici povjerenje prisutnih za sljedeće razdoblje dobio je dosadašnji Odbor ovog popularnog folklornog ansambla gradišćanskih Hrvata u sastavu Mathias Höld i Pavel Maly (potpredsjednik), Jutta Binder-Schoretits (tajnica) te Michael Navratil (blagajnik).

Potvrđeno je i umjetničko vodstvo – za plesni sastav odgovorni su Štefan Novak i Filip Tyran, za mladi plesni naraštaj Lydia Novak, Michael Navratil i Mathias Höld, za glazbeni sastav Pavel Maly, a Martin Kovač je zastupnik.

Kako se moglo čuti na sjednici, sastav za tekuću godinu planira proširenje adventskog programa "Zajačimo maljahnomu" i snimanje novog nosača zvuka s kojim će krenuti u vrijeme adventa ove godine na malu turneju serijom koncerata u Beču i Gradišću te u Slovačkoj i Mađarskoj, a vjerojatno i u Hrvatskoj.

Ansambl će 6. i 7 srpnja 2019. godine biti i sudionik Međunarodnog folklornog festivala u Lužicu "Lužica-Lausitz-Lusatia", a nakon toga će na turneju koju će obilježiti niz novih nastupa.

Hrvatski centar u Beču ponovno će biti mjesto plesa i pjesme. U njemu će se i ove godine održavati "Otvorene plesne večeri", a predviđeno je i sudjelovanje folkloraša na natjecanju "Drmeš da!", fotoprojektu s Markom Sučićem i ostalima.

Prije izbora staro-novog rukovodstva, nadležni iz Odbora podnijeli su izvješće za prošlu godinu, koja je za ansambl, kako je naglašeno, bila vrlo pozitivna. 

Uz nekoliko zanimljivih i uspješnih nastupa, posebno je istaknuto snimanje za TV emisiju "Klingendes Österreich", kao i predstavljanje adventskog programa "Zajačimo maljahnomu" te koncerti u Beču, Koljnofu, Hrvatskom Jandrofu i Cogrštofu. 

Među uspjehe ansambla treba se ubrojiti i organizaciju prvog Kolo-Openinga, na kojem su se svi oni koji rado pjevaju i plešu mogli informirati kako postati član ovog prekograničnog gradišćanskohrvatskog folklornog ansambla. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije