Beč

Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata upisuje nove članove

Petar Tyran
27.09.2019.
u 08:58

Članstvo ili pripadnost nekom drugom folklornom ansamblu ili tamburaškom orkestru nije prepreka

Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata "Kolo Slavuj" iz Beča prima nove članove. Pozvani su svi oni koji rado plešu, pjevaju i tamburaju ili sviraju gusle ili neki drugi glazbeni instrument da se pridruže ansamblu, stoji u izvješću koje je medijima poslala predsjednica društva Gabrijela Novak-Karall.

Članstvo ili pripadnost nekom drugom folklornom ansamblu ili tamburaškom orkestru nije prepreka.

"Dugogodišnje iskustvo velikog broja bivših i sadašnjih aktivnih članova ansambla dokazalo je da se to može dobro uskladiti, da može biti obogaćenje i obostrana korist za obje strane", istaknula je predsjednica "Kolo Slavuja", dodavši kako oni koji žele postati budući plesači ne trebaju imati iskustvo ili predznanje u plesnom folkloru, za razliku od onih koji žele postati članovi glazbenog sastava. Oni moraju imati određeno znanje i iskustvo u sviranju tambure ili nekog drugog glazbenog instrumenta.

Probe se održavaju u Hrvatskom centru u Beču (Schwindgasse 14) u 4. Bečkom stambenom okrugu i to utorkom od 18.30 do 20 sati za početnike u plesnom sastavu, a od 20 do 22 sata za već aktivne članove ansambla.

Sve informacije o društvu mogu se dobiti na njegovoj službenoj Facebook stranici, putem e-maila: ured@koloslavuj.at ili na telefonskom broju 0043 1 504 63 54.

Svi oni koji bi željeli postani novi članovi Folklornog ansambla gradišćanskih Hrvata pozvani su u utorak 8. listopada 2019. godine u 18.30 sati u Hrvatski centar u Beču, gdje će se pod geslom "Pridruži nam se, tancati-igrati-jačiti" održati skupni "Kolo Opening".

Dodatni motiv za članstvo je i informacija da je "Kolo Slavuj" prošle godine organizirao koncertnu turneju s adventskim i božićnim programom pod naslovom "Zajačimo maljahnomu". Ansambl za ovu godinu upravo priprema i vježba isti program u proširenom izdanju koji će biti snimljen i na CD-u. Snimljeni nosač zvuka zatim će biti predstavljen na koncertnoj turneji ansambla u Hrvatskoj (Čakovec), Slovačkoj (Devinsko Novo Selo), Beču i Gradišću. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije