Labour Day Cro Fest

Evo kako Hrvati uživaju u Melbourneu

Labour Day Cro Fest
Foto: Matica
1/3
14.04.2017.
u 16:30

I dok su vrijedne kuharske ekipe pripremale hranu u društvenim prostorijama, s velikoga vanjskog roštilja neprestano je pristizalo ukusno meso

Sportska udruga Dandenong City SC iz Melbournea nedavno je bila domaćin još jednoga tradicionalnog Labour Day Cro Festa. 

Iako je datum proslave izmijenjen, mnogobrojni prijatelji, članovi i svi oni koji podržavaju rad ovoga kluba došli su se dobro zabaviti.

>> Hrvatski iseljenik otkrio tajne Buckinghamske palače: Kraljica Elizabeta i princ Charles nisu bili izbirljivi u jelu

Predsjednik kluba Tony Dorotić zahvalio je prisutnima na odazivu, pa tako i nogometnoj mladeži Geelong Warriorsa.

Ovo okupljanje još jednom potvrđuje snažan duh članova i prijatelja hrvatske zajednice Dandenonga.

Ugodno vrijeme pogodovalo je zabavi na nogometnome travnjaku, tako da su najmlađi uživali u velikim napuhanim kuglama, u kojima su se doslovno valjali igrajući nogomet. 

Ostali su uživali skačući na toboganima za napuhavanje, ocrtavajući svoja lica vedrim bojama ili plešući uz odličan izbor glazbe Edvarda Brčića i Mije Čiče. 

Za nastavak ugodne atmosfere pobrinuli su se u kasnijim satima i glazbenici grupe Akord. 

Članovi folklorne grupe Zvonimir iz Springvalea obogatili su program svojim nastupom, ali i veselim štandom. 

U suradnji Konzulata Republike Hrvatske u Melbourneu i Borisa Masića, predstavnika hrvatskoga uvoznika "Marca Pola", predstavljen je štand s mnogobrojnim omiljenim proizvodima iz domovine.

Održano je i natjecanje u boćanju, u kojem su pobijedili Robert Jakovljević, Ivan Klarica te Josip i Stjepan Petružalek. 

I dok su vrijedne kuharske ekipe pripremale hranu u društvenim prostorijama, s velikoga vanjskog roštilja neprestano je pristizalo ukusno meso. 

Uz hladno piće, odličan ručak i veselo kolo, i ovaj Labour Day Cro Fest protekao je u vedrome hrvatskom duhu.


Suzana Fantov

>> Australski trgovac napao hrvatsku iseljenicu: Are you mad? – Da, da, trebam med!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije