Uvodi se izravna linija

Evo kako Grad Osijek planira vratiti mlade iz Irske

Ivica Vrkić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
13.10.2016.
u 12:21

Za kartu koja ukupno stoji 2500 kuna iznos od 500 kuna bit će osiguran iz gradskog proračuna

Grad Osijek će sufinancirati povratak i posjet svojih sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu. 

"Cilj ih je potaknuti na češće dolaske s konačnom željom da se zauvijek vrate kući", piše na svom Facebooku Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Za zrakoplovnu kartu koja ukupno stoji 2500 kuna iznos od 500 kuna bit će osiguran iz gradskog proračuna.

"Na njima je da se vrate, a na nama da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost", zaključuje Vrkić.

Osijek i Dublin prvi put će izravnom linijom biti povezani 23. prosinca i 2. siječnja. Riječ je o dva blagdanska čarter leta putem Croatia Airlinesa s cijenom povratne karte od 2500 kuna.

Bit će to "generalna proba" za uvođenje redovitih izravnih linija koje se planiraju na proljeće.

Letjelo bi se tada iz Osijeka za Dublin najmanje jednom, možda i dvaput tjedno. Očekuju 150 putnika po zrakoplovu, a ta bi mjesta popunjavali i građani BiH te Srbije, također mahom radnici.

Slavonci su, naime, prema glavnom irskom gradu putovali iz Budimpešte ili Osijeka preko Londona, što je kompliciranije i svakako skuplje.

Komentara 4

JK
ja-kan
16:51 13.10.2016.

Pa svi koji su otišli u Irsku otišli su zbog Vrkića i njemu sličnih pa je nerealno očekivati da će ih on sada vratiti. Umjesto da štiti građane Osijeka on je kojekakvim firmama dao da ih reketare - naplata parkiranjaa samo se širi, cijena čišćenja dimnjaka samo raste... Vrkiću odlazi kako ne bi odlazili građani Osijeka jer je najveća tvoja i Vrdoljakova "zasluga" što Osijek više nema niti 100 tisuća stanovnika !!!!

NI
nibunika
15:48 13.10.2016.

Podržavam uvođenje direktne zrakoplovne linije Osijek-Dublin, i sufinanciranje Grada Osijeka cijene povratne karte koja iznosi 2500 kuna, dok istu ne preuzme niskotarifna irska kompanija Ryanair.

Avatar koko_šanel
koko_šanel
06:26 14.10.2016.

Posla, dajte narodu posla a ne 500 kn.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije