Kultura

Pogledajte kako Buenos Aires slavi Hrvatsku

Foto: Stella Hubmayer
1/9
13.08.2018.
u 11:32

Mnogi Hrvati koji dolaze na ovaj događaj ne sudjeluju aktivno u zajednici, no u svoje domove žele ponijeti barem mali dio Lijepe Naše

Kada se zatvori Avenida de Mayo, jedna od glavnih ulica u Buenos Airesu, to znači da ovaj grad slavi Hrvatsku. Naši ljudi tako pokazuju svoju kulturu, glazbu, gastronomiju i folklor.

Na velikoj pozornici početkom kolovoza predstavili su se Tamburaški sastav Društva hrvatskih katoličkih sveučilištaraca i srednjoškolaca, Folklorna skupina Proljeće, Tamburaški sastav Jorgovan, Plesna skupina Jorgovan, djeca iz Male škole hrvatskog jezika, Ženska klapa Valovi, Plesna skupina Zrinski, HR Tango i pjevačica Gretel Ciklic, koja je zbog ovog događaja došla iz Cordobe, grada udaljenog 800 kilometara od Buenos Airesa.

Ovo pokazivanje hrvatske kulture, veću sedmu godinu zaredom, vrlo je važno za cijelu našu zajednicu u Buenos Airesu budući da je to način da pokažemo svijetu što je Hrvatska. 

Bilo je uzbudljivo vidjeti izložbene prostore gdje se može kušati tradicionalna hrvatska kuhinja, poput čobanca, kupusa, gulaša, kobasica, slatkih orahnjača, štrudli i kolača... Posjetitelji su mogli kupiti i razne suvenire, kao što su magneti, majice, kape, zastave, knjige te boce pelinkovca i rakije...

Mnogi Hrvati koji dolaze na ovaj događaj ne sudjeluju aktivno u zajednici, no u svoje domove žele ponijeti barem mali dio Lijepe Naše.

"Buenos Aires slavi Hrvatsku", bez sumnje je najvažniji događaj naše zajednice u ovom argentinskom gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije