Stockholm

Prof. dr. Emilio Marin održao predavanja u Švedskoj

Emilio Marin
Sanjin Strukić/PIXSELL
06.02.2018.
u 09:13

Publika je zainteresirano pratila živopisno predavanje, obogaćeno fotografijama tlocrta odnosno nekadašnjeg i današnjeg izgleda lokaliteta Narone te arheološkog muzeja koji je, kao rezultat istraživanja, ondje podignut

Ugledni hrvatski arheolog prof. dr. Emilio Marin održao je predavanje u Muzeju Sredozemlja i bliskoistočnih starina o rimskoj Naroni, arheološkom nalazištu u blizini Metkovića.

Predavanju u Stockholmu, 30. siječnja, odazvala se brojna publika, među kojima ugledni arheolozi i povjesničari umjetnosti te osobe iz kulturnog i javnog života. 

Publika je zainteresirano pratila živopisno predavanje, obogaćeno fotografijama tlocrta odnosno nekadašnjeg i današnjeg izgleda lokaliteta Narone te arheološkog muzeja koji je, kao rezultat istraživanja, ondje podignut. 

Organizatori predavanja zahvalili su Veleposlanstvu Republike Hrvatske na angažmanu da u Švedsku dovedu prof. dr. Marina te mogućnosti da i tamošnja publika dobije priliku iz prve ruke čuti o arheološkim istraživanjima vođenima na teritoriju Lijepe Naše.

Tijekom boravka u Švedskoj, prof. dr. Marin na katedri arheologije i klasičnih disciplina Sveučilišta u Stockholmu održao je predavanje o ranokršćanskoj Saloni studentima dodiplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija. 

U svojstvu prorektora Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS), prof. dr. Marin obavio je razgovore na veleučilištima u Stockholmu i Uppsali o mogućnostima povezivanja HKS-a s tim prestižnim sveučilištima putem programa suradnje na osnovi potpisivanja Memoranduma o suradnji ili suradnje u sklopu programa ERASMUS. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije