Za 2018.

Donosimo tko su dobitnici Kulturne nagrade gradišćanskih Hrvata 'Metron'

Foto: Petar Tyran
26.02.2019.
u 10:45

U priopćenju Hrvatski centar dodaje da je svečano uručenje dobitnicima predviđeno na proljeće ove godine

Sedmeročlani Ocjenjivački sud za dodjelu godišnje Kulturne nagrade gradišćanskih Hrvata "Metron", koju dodjeljuje Hrvatski centar u Beču, jednoglasno je odlučio da će ovo prestižno priznanje za 2018. godinu dobiti poznati gradišćanskohrvatski glazbenik, kabaretist i borac za ljudska prava Vili Rešetarić (70) iz Stinjaka u južnom Gradišću te muški pjevački kvintet "Basbaritenori" iz Beča, s kojim Rešetarić nastupa već više od deset godina

"Odlučili smo dodijeliti nagradu Viliju Rešetariću s posebnim osvrtom i na njegovu hrvatsku žicu te 'Basbaritenorima' koji su od najmlađih godina u Hrvatskom centru, iz kojeg su izrasli i krenuli na vrlo uspješnu glazbenu turneju koja traje više od deset godina na različitim domaćim i inozemnim pozornicama", stoji u obrazloženju odluke.

Posebno je naglašeno da su "Basbaritenori" svoje uspješno glazbeno desetljeće zaokružili lani izdavanjem prvog CD-a "Hometown records" s kojim su zadovoljili ne samo mnoga visoka očekivanja nego i potvrdili svoj vrhunski pjevački kapacitet vezan uz upečatljive aranžmane starijih i novijih tradicionalnih hrvatskih pjesama.

U priopćenju Hrvatski centar dodaje da je svečano uručenje Kulturne nagrade "Metron" dobitnicima predviđeno na proljeće ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije