Zagreb

Dođite na monodramu "Priče iz Vukovara"

Vukovar
Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL
07.11.2019.
u 17:52

Ulaznice se mogu kupiti ispred menza u Studentskom domu "Stjepan Radić" i na Filozofskom fakultetu, a ispred ulaza u dvoranu Kino forum moći će ih se kupiti 45 minuta prije početka predstave

Udruga studenata Filozofskog fakulteta Virtus u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu poziva sve zainteresirane na izvedbu monodrame "Priče iz Vukovara", autorskog projekta hrvatskoga glumca Pere Eranovića nastalog prema istoimenoj zbirci lirskih priča legendarnog hrvatskog ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića. Monodrama će biti izvedena subotu 9. studenoga 2019. godine uoči obljetnice pada Vukovara 18. studenoga u dvorani Kino forum u Studentskom domu "Stjepan Radić" s početkom u 19 h. 

Pere Eranović hrvatski je glumac rođen u Trogiru 1990. Godine 2009. upisao je glumu na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a diplomirao je 2014. monodramom "Priče iz Vukovara". Još za vrijeme studiranja ostvaruje prve uloge u HNK Split, a dosad je za to kazalište glumio u gotovo 20 predstava! Glumio je i u tri predstave izvan splitskog HNK, a u novije vrijeme pojavljuje se u filmu Antuna Vrdoljaka "General" u ulozi generalova asistenta dočasnika Stipe!

Za monodramu "Priče iz Vukovara" Pere Eranović osvojio je 2016. godine Nagradu Ivo Fici za najboljeg mladog glumca do 28 godina na 23. festivalu glumca. Ona je jednosatni boravak u vukovarskom skloništu u kojem glumac postaje ratni izvjestitelj, a publika njegovi sugrađani kojima on pokušava rasteretiti brige govoreći o ljubavi, životu, neprijateljima, ratu, djetinjstvu... Kroz formu riječi, pjesme i pokreta glumac oživljava scensku stvarnost i suprotstavlja ideje čovjeka i nečovjeka. Ta scenska stvarnost kroz duhovite i tragične trenutke raste do te mjere da autentični ratni izvještaji Siniše Glavaševića postaju neugodno upozorenje do čega može dovesti slabljenje onog ljudskog u čovjeku. Osim što će one nešto starije podsjetiti na jedno razdoblje ponosa koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj će autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zaborav.

Ulaznice se mogu kupiti ispred menza u Studentskom domu "Stjepan Radić" i na Filozofskom fakultetu, a ispred ulaza u dvoranu Kino forum moći će ih se kupiti 45 minuta prije početka predstave. Sav novac dobiven prodajom karata odlazi u humanitarne svrhe. Jedna ulaznica stoji 10 kuna.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije