Lille

Dirljiv susret i prvo slavlje mise na hrvatskom jeziku

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
15.11.2018.
u 10:40

Ovomjesečni susret u Lillu obogaćen je misnim slavljem u gradu Mons u Belgiji. Tamo je, naime, u sklopu NATO-ovih snaga stacioniran i jedan kontingent Hrvatske vojske

Hrvatska katolička misija Pariz vodi duhovnu skrb o Hrvatima koji žive na sjeveru Francuske. Jednom mjesečno sveta misa slavi se u crkvi Gospe Lurdske u gradu Lille. Na misnom slavlju okupi se 60-ak vjernika koji rado sudjeluju molitvom i pjesmom. Nakon sv. mise slijedi redovito druženje u dvorani pokraj crkve. Tu se izmjenjuju iskustva i prave planovi za sljedeće susrete.

Ovomjesečni susret u Lillu obogaćen je misnim slavljem u gradu Mons u Belgiji. Tamo je, naime, u sklopu NATO-ovih snaga stacioniran i jedan kontingent Hrvatske vojske. Stoga je, nakon slavlja u Lillu, sv. misa slavljena i unutar baze u vojnoj kapeli. Okupilo se 30-ak pripadnika Hrvatske vojske i članova njihovih obitelji koji tamo žive. Bio je to dirljivi susret i prvo slavlje sv. mise na hrvatskom jeziku u tom mjestu. Zatim smo druženje nastavili za obiteljskim stolom.

U ponedjeljak su se na misnom slavlje u Bruxellesu okupili naši sportaši koji igraju u belgijskim klubovima. Sv. misa slavljena je u franjevačkoj crkvi u kojoj živi i pastoralno djeluje fra Tomo Anđić, voditelj Hrvatske katoličke misije Bruxelles.

Na povratku u Pariz posjetio sam sestre Služavke malog Isusa koje rade u Domu za starije osobe Notre Dame de la Paix u mjestu Audregnies na samoj granici Belgije i Francuske. U njihovoj kapeli slavio sam sv. misu i zadržao se sa sestrama u ugodnom razgovoru. Nakon ovog bogatog duhovnog iskustva vratio sam se u našu parišku misiju.

 

don Stjepan Lončar, voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije