Nacionalni tjedan selilaštva

Svima migrantima zajednička je jedna želja

Los Angeles
Thinkstock
11.01.2018.
u 08:34

Kardinal DiNardo pozvao je katolike da razmišljaju o Papinim riječima kao i o primjerima selilaštva iz povijesti vlastitih obitelji

Katolička Crkva u Sjedinjenim Američkim Državama već gotovo pedeset godina od 7. do 13. siječnja obilježava Nacionalni tjedan selilaštva. 

Biskupska konferencija SAD-a ističe da je to prigoda posebno razmatrati uvjete s kojima se suočavaju selioci, uključivši useljenike, izbjeglice, djecu, kao i žrtve trgovine ljudima.

Američki biskupi ove su godine odabrali temu "Mnoga putovanja, jedna obitelj" kojom žele istaknuti da je selilaštvo zajedničko svim obiteljima budući da svaka od njih u nekom trenutku svoga postojanja, bilo u dalekoj prošlosti ili nedavno, ima priču o tome.

Predsjednik Biskupske konferencije SAD-a kardinal Daniel DiNardo osvrnuo se na brojne promjene u proteklih pet desetljeća, istaknuvši kako je ipak i ondašnjim i suvremenim migrantima zajednička želja za velikim blagoslovima koje nude mogućnosti u Americi. 

U poruci u prigodi ovogodišnjega Tjedna kardinal DiNardo naveo je i riječi pape Franje iz poruke za Svjetski dan mira 2018. koju je usredotočio na migrante i izbjeglice te ističe da oni ne dolaze praznih ruku: "Oni donose svoju hrabrost, vještine, energiju i težnje, kao i blaga vlastite kulture; tako obogaćuju živote naroda koji ih primaju". 

Kardinal DiNardo pozvao je katolike da razmišljaju o Papinim riječima kao i o primjerima selilaštva iz povijesti vlastitih obitelji. 

Komentara 1

DU
Deleted user
17:20 11.01.2018.

Papa bi trebao znati da je ovo pisano Posljednje Vrijeme vrijeme Arhanđela Michaela ,kada se dvoje zaljubljenih vode za ruke čine slovo "M" kada se dva prijatelja i kolege pozdravljaju čine slovo "M", anđeli su vam čista ljubav u rukamaa im mač Duha Svetoga koji je riječ Božja i njome se bore za spas ljudskih Duša, tako kaže Sveto Pismo (Biblija). Svatko osobno formira svoj trenutni stav i odnos prema izbjeglicama koji su u mnogim prilikama predmet i oruđe nečije manipulacije. Ljudsko dostojanstvo jasno vidljivo nije dovoljno cijenjeno i zaštićeno posebno danas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije