Donje selo

Dan iseljenika otoka Suska – Đani Maršan napravio spektakl koji će se dugo pamtiti

Foto: Dejan Miculinić
1/3
02.08.2019.
u 22:31

U poslijepodnevnim satima, umjesto predviđenih sportskih natjecanja za djecu na plaži, u lokalnoj školi održano je natjecanje u robotici

Dan iseljenika otoka Suska – tradicionalna manifestacija i najznačajniji dan u godini kako za lokalno stanovništvo, tako i za iseljene Suščane koji se na otok vraćaju tijekom ljeta, održan je posljednje nedjelje srpnja.

Pod utjecajem nepovoljnih vremenskih prilika koje su na trenutke prijetile da se većina predviđenih programa odgodi, program je započeo u jutarnjim satima svečanom svetom misom u crkvi Sv. Nikole, gdje je Đani Maršan izveo poznatu domoljubnu pjesmu "Bože, čuvaj Hrvatsku". 

Nakon druženja s iseljenicima, predstavnici grada Malog Lošinja, Hrvatske matice iseljenika i njihovi gosti uputili su se u Donje selo, gdje je u prostorijama "Malonogometnog kluba iseljenika" program nastavljen prigodnim pozdravnim riječima domaćina – Marije Rudić, predsjednice mjesnog odbora Susak, Ane Kučić, gradonačelnice Malog Lošinja, predstavnika Hrvatske matice iseljenika i Maje Markovčić Kostelac, izvršne direktorice Europske agencije za sigurnost mora.

U poslijepodnevnim satima, umjesto predviđenih sportskih natjecanja za djecu na plaži, u lokalnoj školi održano je natjecanje u robotici. Najbolji natjecatelji od Hrvatske matice iseljenika dobili su medalje, a sva djeca prigodne poklone. 

Zbog jakih pljuskova odustalo se od prezentacije autohtonih proizvoda otoka. U nastavku večernjeg programa nastup Đanija Maršana održan je unutar Kluba iseljenika, što je u ambijentu malog zatvorenog prostora dovelo do sjajne interakcije izvođača i publike te u konačnici fešte koja će se zasigurno još dugo pamtiti na otoku.


Dejan Miculinić

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
11:53 06.08.2020.

Domovina i iseljeništvo pokrenimo zajedništvo.Po uzoru grada Suska,u svim hrvatskim gradovima i selima.Svuda gdi got je takova manifestacija moguća..Imajmo uvjek na umu i pameti.Sve što dobro i kvalitetno radimo i organiziramo u budućnosti.Radimo to, uz sebe i za naše mlade našu djecu.Svaka čast gradu Susku na 35 organiziranoj manifestaciji pod naslovom Dan iseljeništva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije