DOMIŠLJATO

Božićni sajam 'Hrvatske loze' u Chicagu

Božićni sajam
Foto: Mara Karacic Cooper
1/10
11.12.2017.
u 11:45

Do sada su se veċ okušale u izradi i prodaji rezanaca i mlinaca. Uskoro slijedi prodaja kolača po tradicionalnoj hrvatskoj recepturi.

“Hrvatska Loza” kulturno-umjetničko je društvo koje djeluje poput male mašinerije, a na njihovoj domišljatosti pozavidjeli bi im mnogi. Riječ je o grupi vrijednih mama koje s ostalim roditeljima polaznika organiziraju svoje male radionice, a kojima je cilj namaknuti sredstva za financiranje društva.

Za one željne prilike gledati ih kako nastupaju, “Hrvatska Loza” ovo ljeto kreċe na svoju malu turneju po Lijepoj Našoj.

Do sada su se veċ okušale u izradi i prodaji rezanaca i mlinaca, a uskoro slijedi prodaja kolača po tradicionalnoj hrvatskoj recepturi. Ove nedjelje u prostorima Župe blaženog Alojzija Stepinca organizirale su božićni sajam u Chicagu. Veċ nekoliko godina za uspjeh sajma najzaslužnija je Mary Bašan Kraljeviċ koja je pokretačka snaga ovog lijepog projekta. No prilika je to za sve članove da se okušaju u izradi originalnih hrvatskih darova. 

I dok se s jedne strane tako pomaže “Lozu”, s druge se trudi da hrvatska tradicija I dalje živi daleko od sjaja i blještavila adventskih slika kakve ovih dana gledamo iz domovine. Na trenutak, barem svojom originalnošċu, dio smo “hrvatskog” došašća daleko od Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije