Vivodina

Blagdan sv. Lovre tradicionalno je okupio brojne hodočasnike, a posebno raseljene Vivođane

IKA
13.08.2019.
u 10:44

Domaćin preč. Markač zahvalio je svim sudionicima slavlja, a posebno iseljenicima iz Kanade koji baštine ljubav prema rodnom kraju osnivanjem i djelovanjem u Društvu sv. Lovre

Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je u nedjelju u župi sv. Lovre na Vivodini, u Ozaljsko-lipničkom dekanatu, svečanu misu drugog dana proslave Lovrenčeva. 

Blagdan sv. Lovre, nebeskog zaštitnika župe, tradicionalno okuplja brojne hodočasnike, a posebno raseljene Vivođane iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije koji na Lovrenčevo dolaze u rodni kraj.

Uz biskupa Jezerinca koncelebrirali su mjesni župnik i policijski kapelan preč. Andrija Markač, ozaljsko-lipnički dekan i župnik Ozlja preč. Josip Jakovčić, župnik Završja Dragutin Goričanec, Kamanja Stjepan Jakov te župnik župe Podzemelj iz novomeške biskupije u susjednoj Sloveniji Branko Jurejevčić.

Biskup Jezerinac tijekom mise podijelio je sakrament potvrde krizmanicima. Govoreći o sedam darova Duha Svetoga i odnosu sv. Lovre prema svakome od njih, biskup je istaknuo da je sv. Lovro posebno iskazao dar jakosti jer se ni po cijenu smrti nije bojao slijediti Isusov put baš kao kod nas bl. Alojzije Stepinac, najveći čovjek u prošlom stoljeću koji je spasio, između ostalog, i brojne slovenske svećenike.

Domaćin preč. Markač zahvalio je svim sudionicima slavlja, a posebno iseljenicima iz Kanade koji baštine ljubav prema rodnom kraju osnivanjem i djelovanjem u Društvu sv. Lovre. Misi su prisustvovale stotine hodočasnika te predstavnici javnog i političkog života i policije na čelu s gradonačelnicom Ozlja Gordanom Lipšinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije