Beč

Bili smo na koncertu komornog orkestra "Zvuk mladih"

Foto: Nikola Mirčetić
1/2
13.12.2018.
u 09:31

Ovog puta na programu su bila djela Maxa Steinera, Georga Gershwina i Johna Williamsa

U Beču se još uvijek priča o sjajnom koncertu mladih glazbenika Komornog orkestra bečke udruge "Ton der Jugend" (Zvuk mladih) pod dojmljivim ravnanjem mladog hrvatskog dirigenta, Zagrepčanina Andreja Vesela (28), koje je izbirljiva publika u Mozartovoj dvorani Konzerthausa ispratila ovacijama i povicima "bravo".

Za izuzetno zahtjevni program te besprijekorno i atraktivno muziciranje visokog umjetničkog dometa mladi su glazbenici, njih 60-ak, dobili pregršt pohvala i od ljudi iz struke. U svakom slučaju, dodatni je to poticaj da nastave glazbeno obrazovanje i uvijek iznova svojim majstorijama povedu publiku na neko zanimljivo glazbeno putovanje.

Ovog puta na programu su bila djela Maxa Steinera, Georga Gershwina i Johna Williamsa.

Projekt "Zvuk mladih" pokrenuli su Andrej Vesel i rumunjski pijanist Ion-Dragos Dimitriu, s ciljem da mladi, iznimno talentirani glazbenici ovog međunarodnog orkestra mogu sebe i svoje suvremene ideje predstaviti glazbenoj publici. A po onome što se moglo čuti i vidjeti pod ravnanjem mladog zagrebačkog dirigenta s bečkom adresom lani i ove godine, bile su to više nego uspješne promocije.

"Jedna od glavnih zadaća Komornog orkestra bečke udruge "Ton der Jugend" jest promovirati mlade i nadarene glazbenike te njihove kreativne projekte kako bi im se olakšao početak karijere na domaćoj i međunarodnoj sceni", tvrdi Vesel, koji je u Beču okupio glazbenu mladež iz cijelog svijeta, od Hrvatske, Austrije, Njemačke, Švicarske i Italije, preko Finske, Danske Španjolske, Poljske, Bugarske i Rumunjske do Rusije, Srbije, Japana, Tajvana, Koreje i Kazahstana. 

Andrej Vesel magistrirao je glasovir u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana, a na Bečkom sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost studira dirigiranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije