Moja Hrvatska
5°C
Povratak na članak

'Bez jezika sve ono što se zove identitet i pripadnost narodu ne može opstati'

Državni tajnik uvjeren je kako će taj korak s pravne strane doprinijeti lakšem stjecanju državljanstva pripadnicima hrvatskog naroda u domovini svojih predaka, ali i povezivanju iseljenih Hrvata s domovinom
09. listopada 2019. 136
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
1
 • @bserver:

  Državni tajnik je u pravu. Jezik je kamen temeljac, zadnje i najsnažnije uporište nacionalnog identiteta. Bez jezika, sve se urušava. Kultura, tradicija, prošlost i budućnost. Zbog toga od državnog tajnika tražimo i očekujemo da se ovim, krucijalnim pitanjem pozabavi puno ... prikaži još! dublje. Da se u sam vrh nacionalnih prioriteta postavi pitanje jezika. Hrvatski jezik je ozbiljno ugrožen i sve je manji broj ljudi koji ga poznaju i govore. Većina se služi televizijskim rječnikom. Koji je mješavina bivšeg Jugoslavenskog i jezika TV reklama. S nevjericom slušamo izlaganja vrha politokracije koja osim takvog, neprirodnog jezika koristi i veliki broj anglizama. Misleći valjda da je to "in"? Da ispadnu kozmopoliti? Upravo suprotno! Onaj tko se ne zna ili ne želi služiti materinjim jezikom, nikada ne može biti dio uređenog, kulturnog i obrazovanog društva. To su lakeji od kojih su gori samo oni koji u prilikama kada istupaju u međunarodnim institucijama, umjesto hrvatskog koriste engleski jezik. Koji pogotovo ne poznaju!

  09. 10. 2019. u 22:41
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.