Pobjednici iz Kenije

Bečki maraton uveličalo više od 230 hrvatskih natjecatelja

Foto: KSD Zagreb u Beču
1/4
10.04.2019.
u 09:22

Pobjednik ovogodišnjeg maratona bio je Vicent Kipchumba iz Kenije, a kod žena već treći puta zaredom njegova zemljakinja Nancy Kiprop

Austrijski Hrvati ponosni su na oko 230 natjecatelja iz Lijepe Naše i štafetu Kulturnog i sportskog društva "Zagreb" iz Beča. Hrvati su svojim sudjelovanjem uveličali 36. Bečki maraton, održan prošle nedjelje u austrijskom glavnom gradu.

Za ovogodišnji događaj bilo je prijavljeno 40,590 sudionika iz čak 130 zemalja. Ovu najmasovniju sportsku priredbu u Austriji pratilo je više od 90 tisuća gledatelja, izvijestio je organizator maratona.

"Od starta do cilja publika je bučnim bodrenjem davala snagu upornim trkačima. Bilo je lijepo na raznim jezicima čuti navijanje i pozdrave hrvatskim natjecateljima i zastavi", rekao nam je predsjednik KSD-a Zagreb u Beču Blaško Papić, koji već tradicionalno pomaže pri organizaciji sudjelovanja naših trkača na ovom maratonu.

Papić je istaknuo kako je štafeta KSD-a Zagreb u Beču i ove godine bila višebojna i međunarodnog sastava: dr. Just Agbodjan Prince iz Republike Togo, inače veleposlanik Bečkog maratona iz svoje zemlje, dipl. ing. Zlatko Medibach, donedavno veleposlanik Bečkog maratona iz Republike Hrvatske te sin i otac Danijel i Stjepan Turčić, koji su došli iz Zagreba trčati u štafeti.

Pobjednik ovogodišnjeg maratona bio je Vicent Kipchumba iz Kenije, a kod žena već treći puta zaredom njegova zemljakinja Nancy Kiprop. Kipcumba (28) je stazu od 42 kilometara pretrčao za dva sata, šest minuta i 56 sekundi, a 39-godišnja Kiprop za dva sata, 22 minute i 12 sekundi.  

Među brojnim natjecateljima dan uoči maratona, na već tradicionalnoj svečanosti u bečkoj Gradskoj vijećnici, bili su i hrvatski sudionici ovog međunarodnog sportskog natjecanja te svi oni koji su o njima brinuli i za njih navijali, pa tako i predsjednik KSD-a Zagreb iz Beča, Blaško Papić. 

I što na kraju reći nego čestitke svima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije