Zadar

Andrija Ivančan, Tibor Bün, Siniša Leopold i Vjekoslav Martinić naučili mlade iseljenike plesati i svirati

Foto: Snježana Jurišić
1/6
13.08.2019.
u 11:15

Jedan od vrhunaca Ljetne škole bila je "Večer tambure, od samice do muzičke akademije"

Koncertom polaznika u Omladinskom hostelu u Boriku kod Zadra, u nedjelju je završila još jedna Ljetna škola hrvatskog folklora Hrvatske matice iseljenika.

Unatoč velikoj vrućini, polaznici su uspješno svladali programe pjesama, glazbe i plesova panonskog područja. Pri tome se programi nisu ograničili samo na folklor Hrvata na području Lijepe Naše, već su se sudionici mogli upoznati i s plesovima naših ljudi iz Srbije, Mađarske i Bosanske Posavine.

Za iznimnu kvalitetu programa bila je zadužena već provjerena ekipa na čelu s profesorom Andrijom Ivančanom. Jedan od vrhunaca Ljetne škole bila je "Večer tambure, od samice do muzičke akademije" Siniše Leopolda i Tibora Büna.

Stotinu polaznika Ljetne škole nije samo steklo dodatna znanja vezana za hrvatski folklor i tradicijsku kulturu, nego je stvorilo nova i učvrstilo stara prijateljstva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije