Trst
Povratak na članak

Plenković: Razgovaramo s Italijom o priznavanju hrvatskog jezika u Furlaniji

"Talijani su nacionalna manjina koja u Hrvatskoj uživa sva prava. Stoga izražavam zadovoljstvo što je zastupnik talijanske manjine Furio Radin, doajen hrvatskog parlamenta, sada i potpredsjednik Hrvatskog sabora"

Komentari 4

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
08:26 16.07.2017.

Ajde, ajde, ne pametujte, ionak smo svi uništili hrvatski jezik, nigdje se ne piše niti ne govori zato često govorim kak nam hitno treba neko vijeće za normu hrvatskog standardnog jezika, pa onda Zakon o hrvatskom jeziku, kako bi se sve moglo provesti za izradbu jedinstvenoga i općeprihvaćenog hrvatskog pravopisa, koji će biti u javnoj uporabi, a ne samo u osnovnim i srednjim školama. To treba srediti u Hrvatskoj, gdje je Furlanija!

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
23:02 16.07.2017.

Ljudi nemojte slusati ovoga gubitnika, Italijani su vam gore na sjeveru zadrti desnicari, nema sanse da ce vam oni priznati jos jedan jezik. Oni su krcati stranaca i izbjeglica, ne podnose vise nikoga zivoga. Gdje mu je tikvanu bas sada palo na pamet mudrovati o Hrvatskom jeziku po tudjim zemljama zatrpanim izbjeglicama. Vidi se po tome da nema blage veze o politici, taktici i diplomaciji.

VL
DU
Deleted user
23:04 14.07.2017.

judi..meni..ovaj nas.."hrvatski politicki par"..iz dana u dan..izgleda sve vise i vise..uvjerljiv..bar sta se vanjske politike tice..a sta vi mislite..ne..ili sta..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.