'KORONA ČAO-HRVATSKI BAL STIŽE U VAŠ DOM'

74. Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata 23. siječnja-virtualno

Snježana Herek
02.01.2021.
u 15:11

Balski team želi naglasiti da je naš prioritetni cilj, održati kontinuitet bala i virtualnim balom ukazati na ovu vrhunsku tradicionalnu zabavu na tlu Beča

Hrvatski centar u Beču izvijestio je gradišćansko-hrvatsku i austrijsku javnost da je s obzirom na aktualnu situaciju i Vladine mjere „zatvaranja“ Austrije s ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa, nakon brojnih rasprava, razmišljanja i savjetovanja organizatorski team Hrvatskog bala odlučio da će se slijedeći, 74. po redu Hrvatski bal gradišćanskih Hrvata održati virtualno, 23. siječnja 2021. godine.

Kako se vezano uz aktualne mjere pretpostavlja da će Parkhotel Schönbrunn, u kojem se ovaj bal inače održava već godinama, biti zatvoren za javne priredbe, organizatori su odlučili tradicionalni Hrvatski bal održati na webu, kako se ne bi bila prekinuta ova višedesetljetna balska tradicija. A to znači, kako se navodi u priopćenju da će u siječnju Hrvatski bal putem Interneta „gostovati u vašim domovima“. „Za 74. Hrvatski bal u Beču planiran je kulturno- zabavni program – iz Parkhotela Schönbrunn – a na kraju ekskluzivna tombola. Biti će ponuđen i poseban paket s vinom i različitim predmetima, koji će podsjećati na bal i kako bi barem donekle mogli stvoriti balsku atmosferu, u vašim domovima, pred ekranom“, rekao je koordinator balskog tima Petar Tyran dodavši:

„U balskom paketu će biti: jedna boca bijeloga balskoga vina (Mariel, Vulkaprodrštof), jedna boca Szigeti pjenušca, dvije korona maske s balskim logom, dvije rezervacije mjesta za stolom za jubilarni 75. Hrvatski bal 2022. ljeta, jedna tablica poznate Zotter čokolade s balskim logom i balska knjiga. U ovom paketu će se po principu slučajnosti dodati jedan broj, koji će omogućiti sudjelovanje na ekskluzivnoj tomboli, čiji će se dobitnici izvlačiti na virtualnom emitiranju ovoga bala, a rezultat će biti predstaviti na kraju emitiranja.

Balski team želi naglasiti da je naš prioritetni cilj, održati kontinuitet bala i virtualnim balom ukazati na ovu vrhunsku tradicionalnu zabavu na tlu Beča.Prvenstveno za Hrvatice i Hrvate, ali kako su pokazale protekle godine ujedno i za prijatelje i prijateljice iz drugih naroda i narodnosti, ne samo iz Austrije i brojnih zemalja Europe, nego i iz daleke Amerike i Kanade, koji su bili naši gosti“. Tyran je istakao kako je „narudžba i prodaja balskih paketa (po cijeni od 70,- eura) predviđena do 22. siječnja 2021., dakle dan uoči emitiranja ovog virtualnog bala“. „Paketi se mogu naručiti telefonski ili elektronskim putem ili osobno podignuti u Hrvatskom centru, uz prethodnu najavu. Za goste izvan Beča postoji mogućnost privatne dostave ovoga paketa“, stoji u priopćenju organizatorskog teama Hrvatskog bala gradišćanskih Hrvata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije