Australski Hrvat

Poslušajte hrvatsku verziju jedne od najizvođenijih pjesama 20. stoljeća

Darko Zorić
YouTube
11.05.2017.
u 09:23

Cijela njegova obitelj uzoriti je primjer naših iseljenika koji nisu zaboravili svoje korijene

Rođen u Australiji kao dijete hrvatskih roditelja, Darko Zorić glazbeni dar naslijedio je od oca Josipa. U djetinjstvu ga je slušao dok je sa svojim sastavom "Budilice" pjevao u hrvatskog zajednici. 

Josip Zorić skladao je mnoge pjesme pohranjene u hrvatskoj glazbenoj škrinji, među ostalima i skladbu "Hrvatskog sam roda sin" koju pjeva Krunoslav Kićo Slabinac.

Sin Darko velikog je talenta. Pjeva, svira i vlasnik je glazbene škole "Jumbo Notes". Sa sastavima "Sto na sat" i "Starom školom" nastupa na mnogim događanjima.

"Unchained Melody" obvezno izvodi na svim svadbama, bilo u hrvatskoj zajednici ili za australske prijatelje. Pjesma je u prošlom stoljeću bila jedna od najizvođenijih diljem svijeta. Snimilo ju je više od 670 pjevača na raznim jezicima.

Darko ju je htio pjevati na hrvatskom, ali provjeravajući mnoge izvore iznenadio se što ne postoji na našem jeziku, stoga je prionuo poslu. S ocem je napravio hrvatsku verziju pod nazivom "Slobodna melodija".

Producirao je i spot koji u manje od desetak dana prikazivanja ima gotovo 20 tisuća pregleda. Jedinstven je jer ga je snimio sa suprugom s kojom ima četvero djece. 

"Vraćam ti se sad, čekaj me..." pjevat će i Hrvatskoj koju će posjetiti ove godine.

Cijela njegova obitelj uzoriti je primjer naših iseljenika koji nisu zaboravili svoje korijene.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije