Chicago

'Moju majku s osmero djece izbacili su na ulicu. I to smo preživjeli!'

Duško Čondić
Foto: Matej Pavelić
1/4
26.05.2017.
u 12:50

Velika hrvatska obitelj u velikom gradu, ali bez snažne muške ruke

Ako razmišljate o odlasku iz domovine ili ste već postali hrvatski iseljenik, preporučujemo priču o jednom životu izvan rodnog zavičaja s pogledom na taj isti život.

Dušku Čondiću otac je preminuo u 41. godini života. Majka je postala udovica, s osmero djece. Velika hrvatska obitelj u velikom Chicagu, ali tada bez snažne muške ruke.

"Imam slaba sjećanja na svoga oca... Ustvari ga se ne sjećam", priznaje Čondić s kojim smo razgovarali u trećem gradu po veličini u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Otac je kupio kuću na hipoteku i kad je umro, majka je mislila da je otplaćena. Na kraju nije bila. U rujnu 1939. izbacili su nas na ulicu. Nas osmero, majku i ono malo siromaštva. I to smo preživjeli, i nismo bili jedini. To je vrlina nas Hrvata", prisjeća se ovaj učitelj engleskog jezika koji je u domovinu prvi put došao 1970. godine.

Cijeli videointervju pogledajte u nastavku...

Komentara 1

EL
elkomadante
22:42 27.05.2017.

ameri im dali pare da imaju krov nad glavom, nisu vracali pare, i jos se cude kako su ih izbacili van ? To je vrlina nas Hrvata"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije