Lijepa priča

Vratili se iz Irske i sada su 'svoji na svome'

Zrakoplov
Duško Marušić /Pixsell
08.08.2018.
u 10:42

U njima se sve više razvijala misao o povratku u Lijepu Našu jer živjeti samo od ljubavi bolje je ipak doma! A i mali Karlo nekako ih je poticao na odluku da se rodi u domovini svojih roditelja

Otac Ivan, rođeni Siščanin ličkog podrijetla. Majka Marina, Slavonka... I Karlo koji je začet u Irskoj, a rođen je u Sisku ovog proljeća. To su junaci naše priče i gotovo nezamisliva slika hrvatske sadašnjice. A tako željena slika...

Marina nakon završetka školovanja nije radila i uvidjela je da u Hrvatskoj nema budućnosti pa je krenula u svijet. Slično je razmišljao i njezin budući suprug Ivan, koji je poput stotine tisuća mladih Hrvata krenuo prema boljem sutra.

Irska je nekako najzvučnije odjekivala umiljatim zovom Marini i Ivanu. I tako je kao svakidašnja hrvatska tužbalica započela ova priča, a razvila se kao jedna od romantičnijih serija s bajkovitim krajem i naznakom sretnog obiteljskog života u domovini.

Marina je iz domovine otišle prije dvije godine, dok je Ivan već bio gastarbajter sa stažem. Putovi su im se vrlo brzo sreli, a ljubav se rodila na prvi pogled, kako bi to rekli u klasičnim romantičnim filmovima.

U svom zanosu i ljubavi nisu osjetili težinu posla, ali ni druge nedaće života u tuđini. No nakon Karlova začetka, počela je druga, surovija strana zbilje. Za Marinu više nema ni posla, ni socijalne zaštite. Ivan je zarađivao taman dovoljno da spoje kraj s krajem.

U njima se sve više razvijala misao o povratku u Lijepu Našu jer živjeti samo od ljubavi bolje je ipak doma! A i mali Karlo nekako ih je poticao na odluku da se rodi u domovini svojih roditelja.

I, u duhu nove priče, Ivanu se ukazala prilika za zaposlenjem u svom rodnom gradu Sisku, i to u struci. Naravno, u stranoj firmi, ali kod kuće. A ni plaća za naše prilike nije tako loša! Oženili su se na brzinu, pravi svatovi bit će najesen...

I tako u hladu dvorišta obiteljske kuće, skupljeni oko malog Karla, Ivanovi roditelji, sestra s obitelji i drugi bliži rođaci, a često dođu i prike iz Slavonije, razgovaraju o tome kako je biti vani, o našim domaćim problemima, o tome što će Karlo biti kada odraste i hoće li s njim na more već ove godine...

Mali Karlo star koji mjesec u kockastom dresu vatrenih veselo progovara svoje prve riječi, a sretne bake i djedovi prepiru se je li izgovorio Modrić ili Mandžukić.

Na kraju svi zaključe da to i nije najvažnije, nego činjenica što uživa u hladu svoje breskve. Svoj na svome!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije